Bayram Huzuru Tepebasi'nda

Tepebasi Belediyesi’nin hazirladigi kurban kesim alaninda, Eskisehirli vatandaslar kurban ibadetlerini sorunsuz olarak yerine getirdi.

Bayram Huzuru Tepebasi'nda
Tepebasi Belediyesi her yil oldugu gibi bu Kurban Bayrami’nda da kent halki için hazirladigi kurban kesim alani ile vatandaslara sorunsuz bir bayram ortami sundu. Çamlica Kapali Pazar Yeri, belediye ekipleri tarafindan düzenlenerek kurban kesimi için hazir hale getirildi.

Sabahin erken saatlerinden itibaren küçükbas kurbanliklari ile kesim alanina gelen vatandaslar, ücretsiz kesim hizmetinden faydalanarak kurban ibadetlerini gerçeklestirdi. Hayvanlarini belediye personeline teslim eden vatandaslar, hijyenik bir ortamda ve saglik önlemleri çerçevesinde ibadetlerini yerine getirdi. Kent sakinleri, etlerini belediye tarafindan torbalar ile teslim alirken saglanan hizmetten memnuniyet duyduklarini ifade ederek, Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç’a tesekkürlerini iletti.

“Islami sartlara ve hijyen kurallarina uygun”

Kurbanini 4 yildir Tepebasi Belediyesi’nin hazirladigi alanda kestigini söyleyen Veteriner Hekim Mustafa Çoban, “Ortam çok güzel, 4 senedir kurbanimi burada kesiyorum ücretsiz olarak. Hayvanimi getiriyorum, posetine kadar veriyorlar. Gayet de temiz, ortam hemen yikanip temizleniyor. Mutluyuz, veteriner hekim olarak bu hizmetten çok mutluyum, Eskisehir halkina tavsiye ediyorum. Disarda sagliksiz ortamlar yerine, burada Islami sartlara ve hijyen kurallarina uygun biçimde hizmet almak çok güzel” dedi.



“Tasinmasindan posetlenmesine kadar bu hizmet çok güzel”

Posetlenme sürecine kadar verilen hizmetin güzel oldugunu belirten Adem Özcan isimli vatandas ise, “Hayirlisiyla bugün Kurban Bayrami’ni kutluyoruz, kurbanlarimizi kesiyoruz. Tasinmasindan posetlenmesine kadar bu hizmet çok güzel. Belediyemizden memnunuz, emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Vatandaslara çok yardimci oluyor”

Kurbanlik hayvanini kestirdigi için mutlu oldugunu ifade eden Bilal Özcan, “Biz Tepebasi Belediye Baskanimiz Ahmet Ataç’tan çok memnunuz. Yenilikler ile vatandasa her zaman hizmetler üretiyor. Bu hizmet de vatandaslara çok yardimci oluyor, tesekkür ediyoruz. Bu kesim hizmeti de çok yerinde bir çalisma. Evlerde degil de hijyenik olarak böyle bir yerde kesilmesi daha uygun” sözlerini kullandi.

Bagislar ihtiyaç sahiplerine ulastiriliyor

Öte yandan Tepebasi Belediyesi, bu Kurban Bayrami’nda da bagis yapmak isteyen yardimsever vatandaslar ile ihtiyaç sahipleri arasinda köprü oldu. Yardimlarini ihtiyaç sahiplerine ulastirmak isteyen Eskisehirlilerin bagisladigi kurbanlik hayvanlar, Islami kosullar ile vekalet alinarak kesildi. Tepebasi Belediyesi yetkilileri, bagislanan hayvanlarin ihtiyaç sahiplerinin sofralarina ulastirilacagini belirtti.

Kaynak: İHA