Bakan Akar Beraberindeki TSK Komuta Kademesi Ile Daglica'da

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile Kurban Bayrami’ni “sehitler tepesinin kartallari” olarak nitelendirilen Daglica’daki Mehmetçik ile kutladi.

Bakan Akar Beraberindeki TSK Komuta Kademesi Ile Daglica'da
Milli Savunma Bakani Akar, beraberinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile dün ilk olarak Suriye sinir hattinda inceleme ve denetlemelerde bulundu. Suriye siniri boyunca alinan fiziki güvenlik tedbirlerini helikopterle havadan inceleyen Bakan Akar, Süleyman Sah Türbesi ve Saygi Karakolu ile 8. Hudut Bölük Komutanligi’na gitti. Son dönemde Suriye’nin kuzeyinde artan terör saldirilarina iliskin bilgi alan, sinir hattinda alinan güvenlik tedbirlerini yerinde inceleyen ve talimatlar veren Bakan Akar, gece yarisi Hakkari’ye gitti. Selahaddin Eyyübi Havalimani’nda Vali Idris Akbiyik, 2. Ordu Komutani Orgeneral Metin Gürak ve diger yetkililer tarafindan karsilanan Bakan Akar, beraberindeki komutanlarla Yüksekova’ya bagli Daglica’daki 1450 rakimli 4. Hudut Tabur Komutanligi’na geçti. Geceyi bir dönem teröristlerin “girilemez” dedigi bölgede geçiren Bakan Akar, bayram namazini da Mehmetçikle kildi. Daha sonra hudut kartallari ile bayramlasan Akar, “Burada görev yapmak büyük bir seref. Geçmise bakildiginda burada çok ciddi mücadeleler verildi ve bölge teröristlerden temizlendi” diye konustu.

Sehitlere Allah’tan rahmet, gazilere sifa dileklerini ileten Bakan Akar, sunlari söyledi:

“Terörle mücadelemiz bitmedi, devam ediyor. Gerek yurt içi gerekse sinir ötesinde kahramanca gerçeklestirilen mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceginden kimsenin süphesi olmasin. Teröristlerin adi ne olursa olsun, ister PKK/YPG/PYD, ister DEAS, ister FETÖ olsun terörle mücadelemiz sürecek. Bunlara kim destek saglarsa saglasin ‘ölürsem sehit kalirsam gazi anlayisi’ ile onlara firsat vermeden mücadelemizi sürdürecegiz.”

“Tek hedefimiz teröristler”

Hudutlarin ve vatandaslarin güvenliginin önemine vurgu yapan Akar, “Bizim kimsenin topraginda gözümüz yok. Basta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komsularimizin toprak bütünlügüne saygiliyiz. Biz sadece hudutlarimizin ve 85 milyon vatandasimizin güvenligini saglamak için çalisiyoruz” diye konustu.

“Tek hedefimiz teröristlerdir” diyen Akar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarih boyunca herhangi bir etnik, mezhepsel, dini grupla mücadelesinin olmadigina dikkati çekti. Bazilarinin TSK’nin operasyonlarini istismar etmeye çalistigini belirten Akar, “Sanki terör örgütü PKK, Kürt kardeslerimizin temsilcisiymis gibi bazilari operasyonlarimizi istismar etmeye çalisiyor. Bizim mücadelemiz terörle, teröristle. Teröristlerin sonunu getirmek için elimizden gelen gayreti gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Asker ailelerini aradi

Konusmasinin ardindan personelle bayramlasan Akar ve komutanlar, daha sonra yemekhaneye geçerek Mehmetçik ile kahvalti yapti. Askerlerle birlikte oturan Bakan Akar, onlarla sohbet etti. Askerlerin henüz ailelerinin bayramini kutlamadiklarini ögrenen Akar, telefonundan asker ailelerini arayip onlarla görüserek bayramlarini tebrik etti. Telefonun diger uçundaki aileler Bakan Akar’in sesini duymaktan duyduklari memnuniyeti belirterek, “Sizlerle gurur duyuyoruz. Allah sizden razi olsun. Dualarimiz sizlerle ve evlatlarimizla” ifadelerini kullandi. Bakan Akar da asker ailelerine “Evlatlariniz, evlatlarimiz hepsi zimba gibi görevlerinin basinda milletinin emrinde. Vatanimiz, milletimiz için görevlerini basariyla yerine getiriyorlar, onlarla ne kadar gurur duysaniz azdir” dedi.

Kaynak: İHA