Azerbaycan'da Bayram Coskusu

Azerbaycan’in baskenti Bakü’deki camiler bayram namazi dolayisiyla doldu tasti.

Azerbaycan’da binlerce Müslüman, bayram namazi için camilere akin etti. Çok sayida kisi bayram namazi için baskent Bakü’de bulunan Sehitlik Camii’ne geldi. Cami içerisinde yer bulamayanlar ise bayram namazini cami avlusunda kildi. Namazin ardindan bahçede bulusan cemaat birbirleriyle bayramlasti. Kurban Bayrami’nin dünya Müslümanlari için en özel günlerden biri oldugunu belirten Emin Dostiyari, "Bütün dünya Kurban Bayrami’ni kutluyor. Islam bildiginiz gibi barisa davet eden bir din. Kurban Bayrami’nin en önemli özelliklerinden biri insanlarla yardimlasma, akrabalarla iliskileri kesmemek, Müslümanlarin birbirlerini tebrik etmeleri. Bugün Bakü Sehitlik Camii’nde bayram namazi kilindi. Biz de Azerbaycanli Müslümanlar olarak bütün dünyadaki Müslüman kardeslerimizin bayramini tebrik ediyoruz. Allah kestiginiz kurbanlari kabul etsin” dedi.



“Salgin yok, hastalik yok”

Kurban Bayrami’nin çok güzel bir bayram oldugunu ifade eden Cengiz Bayramov ise, "Sadece Azerbaycan’in degil bütün Türk dünyasinin, Türk milletinin, Müslümanlarin bayrami. Bu sene artik salgin yok, hastalik yok, insanlar rahat sekilde namaza geldiler ve kurbanlarini kestiler. Ayrica Azerbaycan için çok önemli. Azerbaycan’in isgal altindaki topraklari kurtarildi. Insanlarimiz Agdam’da, Susa’da namazlarini kiliyor. Bu çok güzel bir duygu. Milletimizin bayrami kutlu olsun” diye konustu.

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev de bir mesaj yayimlayarak vatandaslarin bayramini kutladi. Bayram dolayisiyla Azerbaycan’da 4 gün resmi tatil ilan edildi.
Kaynak: İHA