Aydin'da 'Acemi Kasaplar' Is Basinda

Aydin’da bu yil da manzara degismezken, kurban kesimi sirasinda vücudunun çesitli bölgelerini kesen acemi kasaplar hastanelerin yolunu tuttu.

Aydin'da 'Acemi Kasaplar' Is Basinda


Her yil oldugu gibi bu yil da acemi kasaplar manzarasi degismedi. Aydin’da bayram namazinin ardindan kurban kesimine baslayan vatandaslar, vücudunun çesitli bölgelerini keserek yaraladi.

Parmak, kol ve bacaklarini kesen acemi kasaplar kentteki hastanelerde yogunluk olustururken, tedavi için 131 kisi acil servislere basvurdu. Hastaneye basvuran vatandaslar bir anlik dikkatsizlik ile istenmeyen kazalarin yasandigini ifade ederken, vatandaslari kesim esnasinda dikkatli olmalari konusunda uyardi.

Vatandaslarin kesilen bölgelerine dikis atilirken, Aydin Il Saglik Müdürlügü koordinesinde hastanelerde de gerekli önlemler alindi. Bu yil da acemi kasap manzaralari degismezken, acil serviste çalisan saglik personelleri de yogun mesai yapti.

Konu ile ilgili açiklama yapan Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz, bayram öncesinde yapilan toplanti ile hastanelerde gerekli tüm önlemlerin alindigini ifade ederek “Kurban Bayrami süresince yasanabilecek olumsuzluklara karsi hastane bashekimlerimiz ile gerçeklestirdigimiz toplanti sonrasinda acil servislerimiz öncelikli olmak üzere gerekli tüm önlemlerimizi aldik. Bayramin birinci gününde bugün ögle saatlerine kadar il genelindeki tüm saglik tesislerimizin acil servislerine kurban kesimine bagli delici kesici aletle yaralanma ile toplam 131 adet basvuru oldu. Umariz üzücü olaylar ile karsilasmadan bu sayilari en az seviyede tutariz. Tüm vatandaslarimizin saglikli ve huzurlu bir bayram geçirmesini dilerim” dedi.

Kaynak: İHA