96 Yasinda Sehit Torununa Kostu

Kayseri’de Kurban Bayrami’nin ilk gününde sehit aileleri ve vatandaslar Kartal Sehitligi’ni ziyaret etti. 96 yasindaki Mercan Temizyürek de saglik sorunlarina aldiris etmeden sehit torununa dua etmek için sehitlige geldi.

96 Yasinda Sehit Torununa Kostu
Kayseri’de Kurban Bayrami’nin birinci gününde sehit aileleri ve vatandaslar Kartal Sehitligi’ni ziyaret etti. Ziyaretlerinde sehitlerin mezarlarini sulayan vatandaslar daha sonra Kur’an-i Kerim okudu. 2016 yilinda Siirt’te PKK’li teröristlerin saldirisi sonucu sehit olan Piyade Uzman Çavus Nuh Kürsad Temizyürek’in 96 yasindaki babaannesi Mercan Temizyürek, saglik sorunlarina aldiris etmeden torununun mezarina gelerek dua etti. Mercan Temizyürek, gözyaslari içerisinde sehit torununa agit yakarak, maniler okudu.

Amca Sabri Temizyürek ise sehit yegeninin ismini kendisinin koydugunu söyleyerek, “Kürsad 5 Temmuz 2016’da izne gelmisti. 5 Temmuz’da nisanini yaptik. 15 Temmuz’da izinliydi. 15 Temmuz’da olaylar olunca ‘Ben burada duramam. Benim bölügüme gitmem lazim’ dedi.

15 Temmuz’un sonunda bölügüne gitti. Hain PKK’nin tuzagindan sehit oldu. Isteyerek gitti. ‘15 Temmuz olunca ben yerimde duramam. Benim orada görevim var’ dedi.

Bayram ziyaretine geldik. Hasretimizi giderdik. 96 yasinda babaannesini getirdim. Hasretini giderdi. Allah vatana millete zeval vermesin. Allah vatanimizi bütün hainlerden korusun. Babaannesi her gün agit agliyor, maniler söylüyor. Bu tarif edilecek bir aci degil. Allah vatanimizi koruyan askerlerimize hayirli uzun ömürler versin. Allah onlari düsmanlarimizdan korusun. Saglikli, sihhatli görevlerini yapsinlar. Anne ve babalarina sihhatli geri dönsünler. Hepsini öpüyorum. Onlar da bizim evlatlarimiz. Ben onlari cani gönülden kucakliyorum” dedi.

Kaynak: İHA