Denize Atlayan Keçi 'Ferdinand'a Arkadas Olacak

İçel’de kaçarak denize atlayan ve 600 metre yüzdükten sonra vatandaslar tarafindan kurtarilan kurbanlik keçiyi Haluk Levent satin aldi. Keçinin Izmir’e 2018 yilinda kurtarilan ’Ferdinand’ isimli dananin kaldigi çiftlige gönderilecegi ögrenildi.

Denize Atlayan Keçi 'Ferdinand'a Arkadas Olacak
Olay, Erdemli ilçesine bagli Arpaçbahsis Mahallesi sahilinde meydana geldi. Alinan bilgiye göre, Lüfti Turaç’in 3 gün önce aldigi kurbanlik keçi kaçti. 3 gün boyunca kaçan keçi, sahil kenarinda görüldü.

Bu sirada keçi denize atlayarak yüzmeye basladi.

Yaklasik 600 metre açilan keçinin bogulacagini fark eden çevre sakinlerinden Ali Çelikkas ile Tuncay Zafer, denize girip hayvani kurtardi. Kurtarilan hayvan jandarma ekipleri tarafindan küpesinden yola çikilarak önce saticiya ardindan da sahibine ulasilarak teslim edildi. Durumdan haberdar olan AHBAP Dernegi Yönetim Kurulu Baskani ünlü sanatçi Haluk Levent’te keçinin sahibi Turaç ile irtibata geçip keçiyi satin aldi. Dernegin İçel sehir baskan yardimcisi Faruk Kilinç, Haluk Levent’in aldigi keçiyi teslim aldi. Bir boynuzu kirilan keçinin kisa süre içerisinde 2018 yilinda Rize’de kaçarak denize giren Ferdinand ismi verilen dananin kaldigi Izmir’deki çiftlige götürülecegi aktarildi.

"Ferdinand’in yanina göndermek için buradayiz"

Bilgi veren AHBAP Dernegi İçel Sehir Baskan Yardimcisi Faruk Kilinç, "Lütfi agabeyimizin hayvanlarindan Karakiz’imiz kaçmis. Özgürlügüne çok düskün. 3 gündür geziyor. Bizde Haluk baskanimizin ’bunu getirin’ talimatiyla Ferdinand’in yanina göndermek için buradayiz. Insallah onu özgürlügüne kavusturacagiz. Orada bir tek Ferdinand yok, bu sekilde ihtiyaci olan, özgürlügüne düskün olan hayvanlarimizi orada topluyoruz. Emekliligini orada yasayacak. Haluk baskan parasini gönderdi, Lütfi abide parasini hesabinda gördü. O da mutlu, keçimiz de mutlu. Arkadaslarinin yanina vardiginda çok daha mutlu olacagini düsünüyoruz" dedi.



"Kendini denize atmis Kibris’a gidiyormus"

Kurbanlik için 3 tane keçi aldigini aktaran Lütfi Turaç ise" Eve geldik keçiyi kaçirdik. Bir gördük bir daha görmedik. Bir gün dediler ilkokulun arkasinda, 2-3 kisi gittik yakalayamadik ormana kaçti. Ikinci gün köyün üzerinden yine kaçti. Üçüncü gün dedim bu benden çikmistir, kaderine terk ettik Allah büyük. Dün yine Avgadi’dayim telefon açtilar meslek lisesi yolundan asagi gidiyor dediler, ’Bahti açik olsun’ dedim. Bir daha aradilar bizim gibi gariban atmis kendini denize Kibris’a gidiyormus"diye konustu.



Keçinin adi ’Karakiz’

Haluk Levent’in kendisini aradigini animsatan Turaç," Lütfi abi, keçiyi almak istiyoruz’ dedi ’tamam’ dedim. Sizin araciliginizla bulustuk. Keçinin adi ’Karakiz’ yakalayan arkadaslar burada. Site sakinlerinden gören arkadaslar denize açilmislar, kimi diyor 500 metre, kimi diyor 600 metre, kimi 400 metre kulaçlamislar gelmisler. Belki de Kibris’a tatile gidecekti. Bu da Allah’tan. Kurban oldugum Allah’im her seyin hayirlisini versin. Sebep olandan gelenden, gidenden, yüzenden, çikarandan, sizden de" diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA