Bodrum'da Klasik Türk Müzigi Konseri

Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Dernegi Klasik Türk Müzigi Korosu, Bodrum Kalesi’nde 20. yila özel konser gerçeklestirdi.

Bodrum'da Klasik Türk Müzigi Konseri


Klasik Türk Müzigi Korosu, 20. yilini unutulmaz bir konser ile kutladi. Bodrum Kalesi’nde gerçeklestirilen konserde izleyiciler, birbirinden degerli sanatçilarin muhtesem eserleriyle güzel bir gece yasadi.

Iki bölüm ve 24 eserden olusan konserde Melahat Pars, Faiz Ergin, Mehves Hanim ve Redife Erten gibi ünlü kadin bestekârlarin eserleri yer aldi. Halil Ibrahim Yüksel’in genel sanat yönetmenligini yaptigi geceye Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras da katildi.



Sanata ve sanatçiya duydugu saygiyi her firsatta dile getiren Baskan Aras, konusmasinda su ifadelere yer verdi:

“Bu muhtesem gece için sevgili sanatçilarimiza, hocalarimiza ve koromuza sizlerin de huzurunda sükranlarimi sunuyorum. Iyi ki varlar, iyi ki buradayiz. Sizlerde hos geldiniz, seref verdiniz. Biz, sanata ve sanatçiya saygiyi Ata’mizdan ögrendik. Biliyorsunuz ki Ata’miz her zaman ‘Siz Belediye Baskani olabilirsiniz, Cumhurbaskani olabilirsiniz ama sanatçi olamazsiniz’ demistir. Ruhu sad olsun Ata’mizin. Onun yolundayiz, onun izinde gidiyoruz.”

Baskan Ahmet Aras programin kapanis eserinde koroya katilarak sanatçilara eslik ederken, konser sonrasi sanatçilara plaket ve çiçek takdiminde bulundu.
Kaynak: İHA