Malezya Basbakani Yaakob, Ankara'da

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar’in eslik ettigi Malezya Basbakani Yab Dato Sri Ismail Sabri Bin Yaakob, Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Sirketi (MKE) ve Türk Havacilik ve Uzay Sanayii A.S’de (TUSAS) incelemelerde bulundu.

Malezya Basbakani Yaakob, Ankara'da
Malezya Basbakani Yaakob, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in resmi davetlisi olarak Türkiye’ye geldi. Temaslari kapsaminda MKE’yi ziyaret eden Yaakob’u, Gazi Fisek Fabrikasi’na gelisinde Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Bakan Yardimcisi Muhsin Dere, MKE Genel Müdürü Yasin Akdere ile diger yetkililer karsiladi. Fisek üretim hattini gezen, MKE tarafindan yerli ve milli imkanlarla gelistirilen 155 mm YAVUZ Obüsü, 105 mm havadan tasinabilir Hafif Çekili Obüs BORAN’i ve 20 mm Yakin Hava Savunma Sistemi’ni inceleyen Yaakob’a faaliyetlere iliskin brifing verildi.

Ziyaretin sonunda Bakan Akar, Malezya Basbakani Yaakob’a yerli ve milli üretim Milli Piyade Tüfegi hediye etti. Buradan TUSAS’a geçen Yaakob, bir sürprizle karsilandi. Kendisini bekleyen Malezyali ögrencilerle bir süre sohbet eden konuk Basbakan’a faaliyetlere iliskin sunum yapildi.

Brifingin ardindan yerli ve milli üretim Gökbey ve ATAK helikopterleri ile Hürkus uçagi ve insansiz hava araci ANKA’nin gösteri uçusunu seyreden Yaakob ve Akar daha sonra Hürjet üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA