KARDEMIR'den Isçileri Rahatlatan Açiklama

Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari AS. (KARDEMIR) Yönetim Kurulu tarafindan kabul edilen ve çalismalarin tamamlanarak yerlestirmelerin yapildigi kademe sistematigi çerçevesinde hiçbir isçinin magdur edilmeyecegi bildirildi.

KARDEMIR Yönetim Kurulu tarafindan isçilere gönderilen açiklamada, “Ilgili kademe sistematigi içerisinde yer alan kurallar çerçevesinde ünitelerimiz, kademeler hususunda çalismalari tamamlayarak, yerlestirmeleri yapmislardir” denildi.

Uygulanan sistematik ile birlikte kademesi degisen çalisanlarin 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren meydana gelen ücret farkliliklarinin da Haziran ayi maaslari ile birlikte yatirilacaginin aktarildigi açiklamada, “Söz konusu uygulamaya dair bir aylik itiraz süresi bulunmakta olup, itirazlarin vaki oldugu durumlarda 08.08.2022 tarihine kadar ilgili ünite yöneticileriniz veya Insan Kaynaklari Müdürlügü’ ne basvurulmasi gerekmektedir. Bu tarihe kadar alinan basvurular, ilgili komisyonca degerlendirilip en kisa sürede sonuçlandirilacaktir. Tekrar sirketimize ve tüm çalisanlarimiza hayirli olmasini dileriz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA