Kemaliye'de Bir Dizi Açilis Gerçeklestirildi

Erzincan’in Kemaliye ilçesinde bir dizi açilis gerçeklestirildi.

Kemaliye'de Bir Dizi Açilis Gerçeklestirildi
Vali Mehmet Makas, Kemaliye’de bir dizi açilis ve ziyaretlerde bulundu. Vali Makas, Kemaliye ilçesinde bu yil 43’üncüsü düzenlenen Kemaliye Uluslararasi Kültür ve Doga Sporlari Senliklerinin kapanis programina katildi ve ilçede bir dizi açilis ve ziyaretlerde bulundu.

Etkinliklere; Vali Mehmet Makas ve esi Elif Makas, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 3. Ordu Kurmay Baskani ve Garnizon Komutani Tümgeneral Davut Ala ve esi, Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun ve esi, EBYÜ Rektörü Prof.Dr. Akin Levent, Eski Ulastirma Bakani Hasan Basri Aktan, Ticaret Bakanligi Eski Müstesar Yardimcisi Ismail Yücel, Erzincan Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Hüsamettin Erol, Erzincan Il Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Kemaliye Kaymakami Emre Yesilbas, Kemaliye Belediye Baskani Mehmet Karaman, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ile çok sayida davetli katildi.

Ilçe programinda protokol üyeleri tarafindan ilk olarak; DAP Bölge Kalkinma Idaresi ile Kemaliye Belediyesi tarafindan ortaklasa yürütülecek olan Kemaliye Meyveciliginin Gelistirilmesi Projesi dahilinde; Kemaliye’nin yöresel meyvelerinin isleme ve paketleme tesisinin açilisi yapildi.

Ardindan senliklerin 4’üncü gününde 'Demir Yol´ adi verilen ve 517 demir basamaktan olusan 'Via Ferrata´ parkurundan parasüt atlayisi yapildi. Vali ve beraberindekiler atlayisi izleyerek sporculari ve emegi geçenleri tebrik ettiler.

Daha sonra Kemaliye Kültür ve Kalkinma Vakfi (KEMAV) Kültür Evi ve Müzesi’nin açilisini yaparak incelemelerde bulundular.

Ilçe merkezinde esnaf ziyaretinde de bulunan protokol mensuplari, Kemaliye Egin Valemi Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi ile KUDAKA isbirliginde yürütülecek olan ‘Egin Gostigi’ isimli projenin açilisini yaptilar.

Daha sonra Vali ve beraberindeki protokol mensuplari Kemaliye Sirakonak Köyü’nde Sehit Mustafa Fevzi Sahin’in mezarini ziyaret ederek, tüm sehitlerimize dualar ettiler.

Sehitlik ziyaretinden sonra Kemaliye Embiyabey Çevre Kültür ve Doga Dernegi tarafindan 27 farkli çesitin oldugu toplam 400 adet dut fidaninin bulundugu Egin Dutu Karahan Gen Bahçesinin açilisini yaptilar.

Ilçedeki gezi ve incelemelerin ardindan konusan Vali Mehmet Makas, ilimizin turizme açilan penceresi olan Kemaliye’mizin gelisiminde ve kalkinmasinda emegi olanlari tebrik ederek basarilar diledi.
Kaynak: İHA