Ugur Böcegi Kolonilerinden Görsel Sölen
Kahramanmaras’ta milyonlarca ugur böceginin resitali, görenleri hayran birakti. Yedi noktali ugur böceklerini fotograflamak için yurdun dört bir yanindan gelen doga tutkunlari bölgede kamp kurdular.

Uludaz Tepesi’nin zirvesinin altina kamp kuran doga severler, 2 bin 260 metre yüksekligindeki Çimen Dagi’nin Uludaz Tepesi’nde koloniler halindeki ugur böceklerini görüntülemek için sabahin ilk isiklarinda zirveye tirmandi.
Zirveyi adeta kirmiziya boyayan ugur böceklerini görmek için ülkenin çesitli yerlerinden gelen doga tutkunlari, her yil temmuz ayindaki bu söleni fotografliyor. Uludaz Tepesi’nin yaklasik 10 hektari, ugur böcekleriyle kapli. Bu alan, doga turizmi yönünden kente önemli kaynak olusturuyor. Bölgede ergenlesen ugur böcekleri, haziranda çevreye dagiliyor ve bugday, pamuk, misir gibi bitkilere zarar veren yaprak biti denilen küçük canlilari yiyerek ekolojik dengeye katki sunuyor. Biyolojik mücadelede etkin rol oynadigi için zirai ilaç kullanimi azaliyor. Ugur böceginin günde yaklasik 100 zararli böcek yedigi tahmin ediliyor.
Il disindan bu etkinlige katilan fotograf sanatçilari, organizasyonda emegi geçenlere tesekkür ederek memnuniyetlerini ifade etti.
