TGDF Baskanlar Konseyi Bir Araya Geldi

Türkiye Gida ve Içecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Baskanlar Konseyi, 30 Haziran tarihinde bir araya geldi.

TGDF Baskanlar Konseyi Bir Araya Geldi


Türkiye Gida ve Içecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Baskanlar Konseyi, 30 Haziran tarihinde bir araya geldi. Fiziki ortamda düzenlenen TGDF Baskanlar Konseyi’nde açilis konusmasini TGDF Baskani Demir Sarman yapti. Pandeminin geride kalmasina ragmen dünyanin, bölgenin ve Türkiye’nin ayni anda zor kosullardan geçtiginin farkinda olduklarini dile getiren Sarman, “Zor kosullara ragmen durmak yok, yola devam. Türk gida ve içecek sektörü olarak ülke ekonomisine katkida bulunmak, bunun yaninda vatandaslarimizin en temel ihtiyaçlarindan olan gida güvencesinin saglanmasi için var gücümüzle çalisiyoruz” diye konustu.



Türk gida ve içecek sektörünün net ihracatçi konumda oldugunu aktaran Sarman, “Tarim, gida ve içecek sektörü 2021 yilinda 22,9 milyar dolar ihracat yapti. Dis ticaret fazlasi ise önceki yila kiyasla yüzde 17 artarak 5,76 milyar dolara ulasti. Sektörümüz her geçmisten beri ülkemize kazandiran bir sektör” dedi.



Yeni TGDF yönetimi çalismalarini sürdürüyor

12 Ocak 2022 tarihinde gerçeklesen 8. TGDF Olaganüstü Genel Kurulu’nda seçilen Baskan ile Yönetim ve Denetim Kurullarinin kisa sürede verimli çalismalar gerçeklestirdigine de deginen Sarman, yaptigi sunumda yeni yönetimin gerçeklestirdigi Bakanlik Temaslari, Kriz Masasi basliklari altindaki çalismalarini özetledi. Federasyon yapisindaki TGDF’ye katilimlarin devam ettigi bilgisini paylasan Sarman, “Yumurta Üreticileri, Ürünleri ve Sanayicileri Dernegi (YÜSAD) katilimi ile TGDF üye sayisi 29’a çikti” dedi.



Hayata geçirdikleri TGDF Vizyon Bülteni’nden de söz eden Sarman, “Federasyonumuzun her ayki çalismalarini ve faaliyetlerini derleyerek tüm üyelerimizle E-Bülten olarak paylasiyoruz. Bu sayede üyelerimizin TGDF’nin tüm çalismalarini kolayca takip edebilmesine olanak taniyoruz” diye konustu.



“Regülasyon ajandasini yakindan takip ediyoruz”

Sarman, sözlerini söyle tamamladi: “TGDF olarak FAO ile yaptigimiz mutabakat anlasmasi kapsaminda, TGDF Kadin Platformu’nu hayata geçirdik. Ardindan Avrupa Bölge Konferansi’na katilim sagladik. Özellikle regülasyon ajandasi ve uluslararasi mevzuata uyum, sektörümüz için çok önemli. Kamu nezdinde yürütülen bu süreçleri yakindan takip ediyoruz. Ayni zamanda TGDF olarak akademik ve bilimsel otoriteleri yakindan izleyerek, geçmisten bugüne biriktirdigimiz deneyimimizle bu süreçlere katki vermeye çalisiyoruz. TGDF olarak ayni zamanda önemli bir diger gündemimiz de Sürdürülebilir Kalkinma Hedefleri. Bu alani da yakindan takip ediyor ve önemli çalismalar yürütüyoruz".
Kaynak: İHA