(ÖZEL) Otobüs Biletlerinde Taksit Dönemi

Bazi otobüs firmalarinin bilet fiyatlarini ücretlerini taksitlendirme uygulamasi vatandas tarafindan olumlu karsilanirken, Eskisehir’deki ögrenciler bu uygulamayi imkân dâhilinde kullanmak istediklerini belirtti.

(ÖZEL) Otobüs Biletlerinde Taksit Dönemi
Çesitli nedenlerden dolayi bilet fiyatlarina zam yapan otobüs firmalarinin bazilari ödeme yöntemlerini kolaylastiracak adimlar atiyor. Mesafeyle dogru orantili artan bilet fiyatlari, 500 liraya kadar yükselebiliyor. Bu meblagi ödemekte güçlük çeken vatandaslar için taksitlendirme sistemi gündemde. Vatandaslara göre uygulama ögrenci kenti olarak anilan Eskisehir’den memleketine gidecek ögrenciler için iyi olacagi düsünülüyor. Henüz çok yeni olan sistemi bazi firmalar müsterilerinin hizmetine sundu. Anlasmali bankalarla firmanin mobil uygulamasi üzerinden yapilan ödemeler bazi vatandaslarca olumlu karsilanarak talep gördü.

Taksitli bilet satisi konusunda görüs bildiren ögrenci Hasip Demirhindi, ailesinden aldigi destek ile hayatini sürdürdügünü hatirlatarak, “Taksitli bilet satisi ise yarayabilir ama sonuçta bu da bir çözüm degil. Ailemizden aldigimiz destek ile geçiniyoruz. O yüzden maddi olarak kalici çözüm degil. Hatta bazi firmalar son zamlardan sonra gidis-dönüs bileti kesmemeye baslamis. Çünkü fiyatlar sürekli degisiyor, o yüzen kalici bir çözüm olacagini sanmiyorum. Ben Kirsehir’e gidiyorum biletimi 230 liraya aldim taksitli bilet alimi imkânini bu fiyat için kullanmazdim. Benim için çok faydali olacagini sanmiyorum. Daha yüksek bir meblag olsaydi kullanabilirdim. Talep görebilir, çünkü suanda içinde bulundugumuz ekonomik sartlar iyi degil Daha uzun yola gidecek arkadasalar daha pahali oluyor. Onlar bundan yararlanabilir” diye konustu.



“Böyle bir imkân olsa tabii ki yararlanirdim”

Bir diger üniversite ögrencisi olan Semra Tarhan ise, böyle bir uygulamadan yararlanmak istedigini belirtti.

Eskisehir’den memleketi Mardin’e yolculuk edecegini dile getiren Tarhan, “Bence ise yaramaz ve geçici bir çözüm olur. Daha sonra firmalar yine kendi bildigini, kendi çikarlari dogrultusunda ne gerekirse onu yaparlar. Biz halkta yine magdur oluruz. Ben suan Mardin’e gidiyorum. Böyle bir imkân olsa tabii ki yararlanirdim. Ögrenciyim sonuçta paraya ihtiyacimiz oluyor. 550 lira bir ögrenci olarak çok fazla” ifadelerine yer verdi.

Kars’a yolculuk etmek için 500 liraya bilet alan Ismet Çekin, uygulamanin yarali olacagini düsünenlerden. Konuyla ilgili konusan Ismet Çekin, “Uygulama güzel, ise de yarar bir anda 500 lira yerine taksitli almak daha mantikli. Ama çözüm bu degil, çözüm mazota çare bulmak. Yani balik vermeyeceksin balik tutmayi ögreteceksin. Ben simdi Kars’a gidiyorum bir de bunun dönüsü var. Ögrenciler için güzel ama sonuçta para yine ögrenicinin babasinin cebinden çikiyor. Devlet büyüklerimizin bu ise bir çözüm bulmasi gerekiyor. Firmalara bir kabahat bulamiyorum, giderler ortada” dedi.

Kaynak: İHA