Kocasinan'dan 3 Yeni Kütüphane

Kocasinan Belediyesi Temmuz ayi Meclis Toplantisi gerçeklestirildi. Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde gerçeklestirilen meclis toplantisinda 15 gündem maddesi görüsülerek karara baglandi. Meclis toplantisinda konusan Baskan Çolakbayrakdar, Kayseri’ye 3 yeni kütüphane kazandiracaklarini söyledi.

Kocasinan'dan 3 Yeni Kütüphane
Kocasinan Belediye Meclis Salonu’nda gerçeklestirilen toplantida 15 gündem maddesi görüsülerek, karara baglandi. Meclis toplantisinda Kavakyazisi, Ugurevler, Saraybosna, Sümer, Beyazsehir, Kötügöller, Hacisaki, Bayramhaci ve Hoca Ahmet Yesevi Mahallelerinde imar plan maddeleri görüsüldü. Toplan Maddelerinde yer alan Erkilet Haci Mustafa Tarman Kültür Merkezinin, Erkiletli Mehmet Pasa Ilçe Halk Kütüphanesi olarak açilmasi, belediyeye tahsisi ile Yenisehir ve Fevziçakmak Mahallesinde bulunan tasinmazlarin kütüphanenin subeleri olarak kullanilmasi amaciyla, belediye ile Il Kültür ve Turizm Müdürlügü arasinda protokol yapilmasi, yapilacak protokolü imzalamaya belediye baskani veya görevlendirecegi baskan yardimcisinin yetkilendirilmesi görüsülerek, oy birligiyle kabul edildi.

Kayseri’ye 3 yeni kütüphane kazandiracaklarini belirten Baskan Çolakbayrakdar, “Hayirseverimiz tarafindan Erkilet’e kütüphane yapilmis ve uzunca süre kütüphane bölgemize hizmet vermistir. Hayirseverimizden Allah razi olsun. Günümüz sartlarina uygun olmayan binanin hem fiziki sartlari hem de daha donanimli bir kütüphaneye çevrilmesiyle ilgili Il Kültür ve Turizm Müdürlügüyle yapmis oldugumuz görüsmeler sonucu sehrimize 3 kütüphane kazandiracagiz. Yenisehir, Fevziçakmak ve Erkilet olmak üzere 3 tane kütüphane sehrimize hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Baskan Çolakbayrakdar’in meclis toplantisinda alinan kararlarin sehrimize ve ülkemize hayirli olmasi temennisinde bulunmasiyla toplanti sona erdi.
Kaynak: İHA