KAEÜ'de Kirkpinar Gururu

Edirne Sarayiçi Er Meydani’nda gerçeklestirilen Kirkpinar Yagli Güresleri’nde Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Antrenörlük Bölümü 4. Sinif ögrencisi bas pehlivan oldu.

KAEÜ'de Kirkpinar Gururu
KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ögrencinin baspehlivan olmasini sosyal medya hesabindan, "Üniversitemiz Spor Bilimleri Antrenörlük Egitimi 4. sinif ögrencisi Cengizhan Simsek, 661. tarihi Kirkpinar Yagli Güreslerinde baspehlivan olarak altin kemer kazanmistir. Ögrencimizi tebrik eder basarilarinin da devamini dilerim" notuyla paylasti.

Dün yapilan ve normal süresi berabere biten müsabakalarda puanlamaya geçildi. Puanlama güresinde Mustafa Tas’i yenen Cengizhan Simsek, Kirkpinar’in bu yilki baspehlivani oldu. Baspehlivan Simsek’e altin kemerini Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu takti.
Kaynak: İHA