Doga Ve Sporseverler Akgöl'de Unutulmaz Bir Gün Yasadi

Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan baslatilan, dogaseverlerin yogun ilgi gösterdigi Doga Yürüyüsleri programi bu sezon 6’nci rota olan Akgöl’deki unutulmaz deneyimle son buldu.

Doga Ve Sporseverler Akgöl'de Unutulmaz Bir Gün Yasadi
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, en büyük zenginligi yesili ve dogal güzellikleri olan kentin bu yönünü yansitmaya, merkezi doga olan yeni projeler üretmeye devam ediyor. Farkli dönemlerde gerçeklestirilen Doga Yürüyüsleri programina 29 Mayis’ta Il Ormani ile baslayan Büyüksehir, 6 farkli parkurda doga ve sporseverlere hayatlari boyunca unutamayacaklari bir aktivite sundu. Her sezon yüzlerce vatandasin basvuru yaptigi, uzman egitmenlerin kontrolünde gerçeklestirilen doga yürüyüslerinde kentin dört bir yanindaki doga merkezleri kesfedildi. Ilk olarak Il Ormani, sonrasinda Serdivan Kirantepe, devaminda Karagöl, Elmali Köyü ve Yanik vadisi dogaseverlerin odagi oldu.

Unutulmaz bir trekking (sportif yürüyüs) tecrübesi yasayan sporseverler zorlu parkurlardan geçti, dag-tepe, göl, nehir, plato alanlarinda her yönüyle dogayi yasadi. Son rota ise Ferizli ve Karasu arasinda yer alan Akgöl bölgesiydi. Adapazari sehir merkezinden topluluk halinde, Büyüksehir araçlariyla yola çikan ekip bölgeye ulasti. Burada yürüyüse baslayan katilimcilar, uzmanlar esliginde dogada kesif yapti. Öte yandan, bazi noktalarda egzersiz ile çesitli spor hareketleri yapan dogaseverler binlerce adim atti. Büyüksehir’in yaklasik 1 ay boyunca araliksiz devam eden doga yürüyüslerinin bu sezon programindan geriye, kentin dört bir yaninda çekilen hatira fotograflari kaldi.

Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada, "Sporu, dogayi sevdirmek ve Allah’in adeta bir hediyesi olan Sakarya’mizin güzelliklerini yansitmak için vatandaslarimizi farkli aktivitelerde bulusturmaya devam ediyoruz. Doga yürüyüslerimizin bu sezon programinda birbirinden güzel 6 farkli rotada, unutamayacagimiz bir tecrübe yasadik. Yüzlerce dogaseveri yesilin her tonuna sahip olan güzel noktalarda bulusturduk. Yürüyüs ve sporla harika bir sezon geçirdik. Sehrimizin her noktasini kesfetmek, vatandaslarimiza tanitmak için yürüyüslerimize ve doga programlarimiza devam edecegiz" denildi.
Kaynak: İHA