Dev Mesire Alanina Görkemli Açilis

KOCAELI – Kocaeli’nin Dilovasi ilçesinde ormanin içine, 15 bin metrekare alan üzerine kurulan mesire alani törenle açildi.

Dev Mesire Alanina Görkemli Açilis
Dilovasi Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan ve 15 bin metrekare alan üzerine kurulan Tepecik Mesire Alani, düzenlenen tören ve dualar ile hizmete girdi. Açilis törenine Dilovasi Kaymakami Dr. Metin Kubilay, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Ibrahim Pehlivan, Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir, Dilovasi OSB Baskani Mustafa Türker, AK Parti Dilovasi ilçe Baskani Ilhan Yildirim, AK Parti Darica ilçe Baskani Ufuk Acay protokol üyeleri ile çok sayida vatandas katildi.



Programda konusan Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir sözleri bir bir yerine getirmeye basladiklarini ifade ederek, “Açilislarini bu yil yapiyoruz. Basarilar tek basina degil bir ekip isidir. Biz ekip olarak tüm zorluklarin üstesinden geliyoruz. Nereye elimizi atsak, koparip getiriyor, halkimizin hizmetine sunuyoruz. Önce her sey hayal etmekle basliyor. Daha sonra bunu projeye dönüstürdükten sonra eylem planina geçtik. Burasi yapilirken hava sartlari bizi zorladi. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Insallah ilçemize yakisanlari yapacagiz. Kendimizi tamamen söz verdigimiz projelere odakladik. Dün gece eve girerken saat 01.15’di. Uyumamiz 4’ü, 5’i buluyor. Sabah 7’de canli yayindaydik. Bazen, ‘Uyumuyor musun’ diyorlar. Derdi olan, davasi olan insan uyumaz. Gerçekten ilçemizi her alanda daha ileriye tasimak için var gücümüzle çalisiyoruz” dedi.

Dilovasi Kaymakami Dr. Metin Kubilay’a tesekkür eden Sayir, “Kaymakamimiz göreve geldigi günden bu yana, bizlerle beraber. Omuz omuza vererek çok güzel is birlikleri yaptik. Bu dönem hep yatirim dönemi. Yatirimlari sayarak bitiremeyiz. Bu imkanlari bize sunan Cumhurbaskanimiza, bakanlarimiza, milletvekillerimize dua edin. Kizim 5 yasinda. Ariyor, ‘Patronunu ara sana izin versin’ diyor. Kumbarasini çikartiyor, ‘Bu parayi harca, gitme’ diyor. Bir dava ugruna çalisiyoruz. Eksiklerimiz, hatalarimiz olabilir ama hiçbir zaman isteyerek yapmayiz. Tüm siyasi baskanlari çagirdik ama sadece 3 tanesini saydik. Burasi halkin. Biz kimseyi ötekilestirmiyoruz. Biz kimseyi ayristirmadik. Inancimizdan dolayi ayristirmadik” diye konustu.

Sifir atik projesine destek isteyen Baskan Sayir, “Sifir atik projesinde bize destek verin. Çöplerinizi artik evinizde ayristirin. Toplayin, gelin ben 2 liradan alacagim. Yeter ki, mahalle bazinda bunu olusturun. Biz buradaki atiklari da ekonomiye kazandiracagiz. Her alanda size yardimci olacagiz” ifadelerini kullandi.

Törende konusan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Ibrahim Pehlivan, “Bu hizmetler tek basina olmuyor. Bir bütün halinde yapilan çalismalarin ürünleri. Büyüksehir Belediyesi olarak, bize gelen bütün talepleri karsilayip en iyi sekilde hizmete dönüstürmek için gayret ediyoruz. Bu sehirde yasayan insanlarin mutlu olmasi için ne gerekiyorsa elimizdeki imkanlarla onlari yapmaya gayret ediyoruz. Bu hizmetlerde katkisi olan herkesi sükranla yad ediyoruz. Insallah artarak devam edecektir. Ben bu mesire alaninin hayirlar getirmesini diliyorum” seklinde konustu.

Son olarak sahneye çikan Dilovasi Kaymakami Dr. Metin Kubilay, “Emegi geçen herkese huzurlarinizda tesekkür ediyorum. Böylesine bir parkin ilçemize kazandirilmasindan memnuniyet duyduk. Ormanlari korumak hepimizin görevi. Dilovasi ilçemizde ormanlari korumak için büyük bir seferberlik baslatmis durumdayiz. Tüm birimlerimiz ile olusturdugumuz ekipler ile her gün denetimler yapiyoruz. Bu isi bizzat ben takip ediyorum. Orman gelecegi nefestir. Gerçekten bu güzel ormanlarimizi yesilimizi, çevremizi bizler gelecek kusaklara borçluyuz. En isi sekilde koruyup, yeni nesillere aktaracagiz. Hep birlikte yesil vatanimiza sahip çikacagiz, dikkat edecegiz” dedi.

Açilisi yapilan alanda 6 bin metrekare düzenlenmis peyzaj alani, 7 bin metrekare islah edilmis alan, bin metrekare otopark, yöresel ürünler satis alani, 23 kamelya, 15 piknik masasi, kir lokantasi, kir kahvesi bulunuyor.
Kaynak: İHA