Sicaktan Bunalan Vatandaslar Solugu 'Eksisu'da Aldi

Erzincan’da sicaktan bunalan vatandaslar, Eksisu Mesire Alani basta olmak üzere piknik alanlarina ve parklara akin etti.

Sicaktan Bunalan Vatandaslar Solugu 'Eksisu'da Aldi
Ailelerin sicak havalarda vakit geçirebilecekleri, çocuklarinin gönül rahatligiyla oyun oynayabilecegi bir merkez olan Eksisu, piknik alanlari, çocuk parklari, akarsulari, gölü, kus cenneti, büyük bir çimenli meydani ve buz gibi akan dogal maden suyu ile yil boyu ziyaretçilerini agirlamaya devam ediyor. Yesilin ve dogal güzelliklerin adresi olan Eksisu Mesire Alani yaz sezonunda dolup tasarken, sicaktan bunalan vatandaslar hem egleniyor hem de piknik yapma imkâni buluyor.

Erzincan’da son günlerde yasanan asiri sicaklardan bunalan vatandaslar, hafta sonunu da firsat bilerek piknik alanlarina ve parklara kostu. Vatandaslar agaç gölgeliklerinde, dere kenarlarinda hem serinlediler hem de pikniklerini yaptilar. Çocuklar ise oyun parklarinda oynayip vakit geçirdiler.

Son günlerde havalarin çok sicak geçtigini belirten Muhammed Han Aydin isimli vatandas, “Son bir haftadir sicakliklar hissedilir derecede yükseldi. Biz de hem sicaklardan korunmak hem de güzel vakit geçirmek için Eksisu’ya geldik. Burada ailemizle piknik yapiyoruz. Ayrica serinlemek için de sik sik çesmeye gelerek elimizi yüzümüzü yikiyoruz. Burasi güzel kent merkezinden daha serin. Dogal maden suyu da soguk ve lezzetli. Giderken de siselerimize doldurup gidecegiz” dedi.

Yurtdisindan tatil için memleketi Erzincan’a gelen Fariz Kalkan ise, “Eksisu Mesire Alani’na daha önce de birçok kez geldik. Memlekete her geldigimizde buraya mutlak suretle ugrariz. Havalar çok sicak. Hem serinlemek hem de ailemizle vakit geçirmek için buradayiz. Birçok vatandas da bizim gibi düsünmüs olacak ki oturacak yer bulmakta zorlandik. Bizim ülkemiz cennet gibi. Her tarafi çok güzel” seklinde konustu.

Kaynak: İHA