Mustafakemalpasa'da Kadina Siddete Dikkat Çekildi

Mustafakemalpasa Belediyesi “Kadina Siddette Sifir Tolerans” bilinciyle ilçenin merkezi konumunda bulunan Adnan Menderes Meydani’nda dagittigi brosürlerle konuya dikkat çekti.

Mustafakemalpasa'da Kadina Siddete Dikkat Çekildi
‘Kadina yönelik siddet insanlik için tehdittir’ diyen Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar, 5 milyon erkege yönelik siddetle mücadeleye iliskin farkindalik çalismalari çerçevesinde basta personelleri olmak üzere tüm ilçe halkina el brosürleri dagitarak, farkindalik çalismasina ortak oldu.

Kadina siddet asla kabul edilemez diyen Baskan Kanar, “Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu’nun dedigi gibi kadina yönelik siddet insana ihanettir. Kadin sevgi kadin özveri demektir ve kadina siddet asla kabul edilemez. Ben bir annenin evladi, bir es, bir baba olarak kadina yönelik siddetin her türlüsünü kiniyor ve karsi çikiyorum. Basta personellerim olmak üzere tüm ilçemizi bu görüse davet etmek amaciyla ilçe halkimiza bilinçlendirme brosürü dagittik. Arastirmalara göre her 10 kadindan 4’ü siddete maruz kaliyor ve bu farkindaligi esitligi saglamak benim boynumun borcu. KADES uygulamasiyla olay yerine kisa sürede müdahale edilmesi ve suçlulara uygulanan hukuki yaptirimlar bir nebze yüregimize su serpiyor. Bu çerçevede çalismalarimiz devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA