Büyüksehirden Matematik Kampi

Büyüksehir Belediyesi Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK) tarafindan, ögrencileri motive ederek, onlarin matematik dersine karsi ilgi duymalarini saglamak amaciyla kurulan Matematik Kampi devam ediyor. Matematik ve motivasyon derslerinin yani sira diger branslarda da ögrencilere dersler ve etkinlikler düzenlenen kampta 33 ögrenci egitim görüyor.

Büyüksehirden Matematik Kampi
Büyüksehir Belediyesi, gençleri gelecege hazirlamak ve bu yöndeki eksikliklerini tamamlamak amaciyla birçok çalisma düzenliyor. Bu çerçevede KAYMEK, Sümer Tesisleri’nde Matematik kampi düzenledi.

33 ögrencinin egitim gördügü Matematik Kampi’nda, ögrenciler sayisal dikkat ve zekâ kazanimlarini saglayip, analitik düsünme ve yordama becerilerini gelistirerek, ’yaparak yasayarak ögrenme’ modeliyle matematik alaninda soru çözüyorlar. Ayrica kampta, ögrencilerin sinav basarilarini arttiracak, sinav çerçevesindeki diger branslarda da uyumlu çalisma yöntemlerini ortaya çikaracak egitimler veriliyor. KAYMEK Matematik Kampi’nda matematik ve motivasyon derslerinin yani sira diger branslarda da ögrencilere dersler ve etkinlikler düzenlenerek basariyi bütünsel olarak arttirmak amaçlaniyor. Bu çerçevede ögrencilerin fiziksel becerilerini gelistirmek için oryantiring egitimlerinin de yer aldigi atölye çalismalarinda, dersler sadece sinif ortaminda degil dogada da isleniyor. Öte yandan ögrenci temelli egitimi benimseyen KAYMEK, Matematik Kampi’nda sabit araliklarla uygulanan sinavlarla ölçme ve degerlendirme yaparak, ögrencilerin bilissel gelisimlerine katki sagliyor. Egitimler hafta içi her gün 09.00 - 17.00 saatleri arasinda veriliyor. Ögrenciler, saat 15.00’ten sonra etüt programina katilarak, diger brans derslerinde de bilgilerini gelistiriyorlar.

Ayrica, KAYMEK Matematik Kampi projesinde Kayseri Devlet Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Ismail Altintop ve Klinik Psikolog Dr. Mehmet Karakaya dikkat, zeka ve motivasyon konularinda seminerler düzenleyerek ögrencilerin gelisimlerine çok büyük katkilar sunuyor.
Kaynak: İHA