Bu Park Derince'ye Saglik Katacak

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan Derince’deki eski Askeri Hastane alaninda yapilacak olan Saglikli Yasam Parki’nda çalismalar tüm hiziyla devam ediyor. Hayata geçirilen projede parkin tamaminda duyusal terapi alanlari yer alacak.

Bu Park Derince'ye Saglik Katacak
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin Derince’deki eski Askeri Hastanesi alaninda projelendirdigi Saglikli Yasam Parki’nda çalismalar devam ediyor. Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin’in talimatiyla hayata geçirilen projede parkin tamaminda duyusal terapi alanlari yer alacak. Projede bin 100 metrekare çocuk oyun alani, fitness sahasi ve duyusal oyun alaninda hazirliklar yapildi. Kafeterya önünde bulunacak 700 metrekarelik teras alani ve fitoterapi alaninin sert zemin imalatlari yapildi. Yagmur suyu ve atik suyu alt yapi çalismalari tamamlandi. 180 metrekare mescit ve 100 metrekare tuvalet, 150 metrekare spor idare binasinin kaba insaatlari tamamlandi, ince imalatlar ise devam ediyor. Çevre duvarlarinin kolon ve perde imalatlari yüzde 50 oraninda tamamlanirken kaplamalarina baslanacak. Parkin sinirlarini çevreleyen yürüyüs ve bisiklet yolu imalati, gül bahçesi ve refleksoloji alanlarinin imalatlarina baslanacak.

Saglik Yasam Parki projesi tamamlandiginda duyusal terapi yöntemlerine uygun alanlar olacak. Koku duyusu için 900 metre kare gül bahçesi, isitme duyusu için müzik, su havuzu, su aynasi ile parka yuvalanacak kuslarin sesleri için alanlar da olacak. Tat duyusu için fitoterapi alani ile meyve agaçlari, dokunma duyusu için refleksoloji alani, çocuk macera parki, bilissel zekayi destekleyen duyusal oyun alani ve dinlenme alanlari gibi bir çok bölüm yer alacak.
Kaynak: İHA