Ardahan'da Millet Bahçesi Çalismalari Devam Ediyor

Ardahan’in en genis yesil alanlari arasinda yer alacak olan Aziziye Kislasinin Millet Bahçesine dönüstürülme çalismalari devam ediyor.

Ardahan'da Millet Bahçesi Çalismalari Devam Ediyor
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Millet Bahçesi yapim sahasinda incelemelerde bulunarak, tescilli tarihi binalarin restorasyon çalismalarini da denetledi. Kura nehri kenarinda, Ardahan kalesinin karsisinda ki 70 bin metrekarelik Aziziye Kislasinin Millet Bahçesine dönüstürülme çalismalari yogun bir sekilde sürüyor. Çalismalar çerçevesinde ihaleyi alan yüklenici firma tarafindan, kisla içerisindeki tarihi binalarin çati yapimi, siva raspasi, duvarlarin dogal haline dönüstürülmesi, FRP ve enjeksiyonlu güçlendirme çalismalari devam ediyor.

Vali Hüseyin Öner, alanda yürütülen çalismalari denetledi ve çalismalarin gidisati hakkinda bilgi aldi.

Tarihi binalarin, dokusuna uygun restore edildigini belirten Vali Öner, binalarin restorasyonunun tamamlanmasiyla birlikte Millet Bahçesinin, hem Ardahan Kalesi hem de Kura Nehri ile entegre olarak, içerisinde kent müzesi, kütüphane, kiraathane, güzel sanatlar fakültesi, butik otel, devlet konuk evi, valilik çalisma ofisi ve çay bahçeleriyle birlikte Ardahan halkinin hizmetine sunulacagini söyledi.



Vali Öner ayrica, Millet Bahçesi projesiyle ilgili olarak; Çevre ve Sehircilik Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi ile TOKI Baskanliginin çalismalarinin devam ettigini kaydetti.

Kaynak: İHA