Tekirdag'da Bin Dönüm Bugday Tarlasi Yandi

Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde bir kismi biçilmis yaklasik bin dönüm bugday tarlasi yandi. Dünya genelinde bugday krizinin konusuldugu günlerde bin dönüm alanin yanmasi yürekleri sizlatti.

Tekirdag'da Bin Dönüm Bugday Tarlasi Yandi


Yangin, Süleymanpasa ilçesine bagli Karaevli Mahallesi’nde bulunan bugday tarlasinda meydana geldi. Iddiaya göre, çogunlugu ekili vaziyette bulunan bugday tarlasinda yangin çikti. Tarlada dumanlarin yükseldigini fark eden vatandaslar durumu kisa sürede itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayida itfaiye araci sevk edilirken, mahalle sakinleri de traktörler ile yangina müdahale etmeye çalisti. Rüzgarin da etkisiyle yangin çevredeki diger tarlalara siçardi. Itfaiye ekipleri ve traktörlerle yapilan 1 saatlik müdahalenin ardindan tarla yangini kontrol altina alindi. Alanda yapilan incelemede çogunlugu ekili vaziyette bulunan yaklasik bin dönüm bugday tarlasi yandi. Ayni bölgede dün de çikan yanginda yaklasik 100 dönüm alan yanmisti. Dünya genelinde bugday krizinin konusuldugu bu günlerde bin dönüm alanin yanmasi yürekleri sizlatti.

Traktörü ile yangina müdahale eden mahalle sakinlerinden Hüseyin Alp Çakirlar yaptigi açiklamada, “Dün biçerdöver tarafindan çiktigi düsünülüyordu. Fakat bugün daha bir bilgi alamadik. Çok bugday yandi. Biçilmemis alan. Durum vahim. Durum çok kötü. Ortalama bin dönüm alanin yandigini düsünüyorum. Bizimde biraz alanimiz yandi. Üzgünüz umarim devami gelemez” dedi.

Kaynak: İHA