BBP, Olagan Baskanlik Divani Toplantisi'ni Gerçeklestirdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Olagan Baskanlik Divani Toplantisi Genel Baskan Mustafa Destici baskanliginda gerçeklestirdi.

BBP, Olagan Baskanlik Divani Toplantisi'ni Gerçeklestirdi
BBP, Olagan Baskanlik Divani Toplantisi’ni Genel Merkezi’nde, Genel Baskan Mustafa Destici baskanliginda gerçeklestirdi. BBP Genel Merkezi toplanti sonrasi sonuç bildirgesini yayimladi. Bildirgede, “Toplantida öncelikle Türkiye ve dünya Gündemindeki konular ele alindi. Ardindan teskilatlar ile ilgili genel bilgilendirme yapildi. 2023 seçimleriyle ilgili yapilacak olan hazirliklar gözden geçirildi, Kurban Bayrami Kutlama Programi ve bayram sonrasinda yapilacak saha çalismalari gözden geçirildi ve asagidaki sekilde kamuoyuyla paylasilmasina karar verildi” denildi.

Bildirgenin devami söyle:

“Ispanya’nin baskenti Madrid’de yapilan NATO zirvesi degerlendirildi. NATO’ya yeni üye olacak Isveç ve Finlandiya ile imzalanan memorandum genel olarak memnuniyetle karsilanmakla birlikte, daha önceden edinilen tecrübeler isiginda tedbirli ve temkinli bir yaklasim içinde olunmasi gerektigi vurgulandi.Yunanistan’la son zamanlarda daha da gerginlesen iliskiler gündeme alindi. Lozan Baris Antlasmasi’nin 13. Maddesi geregi silahsiz olmasi gereken adalara silah ve asker konuslandirilmasi, ABD’nin Yunanistan’da kurmus oldugu askerî üslerin sayisinin ve kapasitesinin artmasi ve Yunanistan’in adeta bir savas hazirligi yapar gibi silahlanmasinin, ciddiyetle ele alinmasi, uluslararasi ve ikili anlasmalarin gereginin yerine getirilmesi için, basta diplomatik girisimler olmak üzere eldeki bütün imkanlarin kullanilmasi ve hazir tutulmasi gerektigi vurgulandi.Terörle Mücadele kapsaminda yurt içinde ve sinirlarimizin ötesinde devam eden operasyonlara her zaman oldugu gibi en güçlü bir sekilde destegimiz bir kez daha ifade edildi. Son terörist etkisiz hale getirilinceye veya teslim oluncaya kadar bu mücadelenin devam etmesi gerektigi vurgulandi.Basta Bati Karadeniz bölgesinde meydana gelen dogal afetler olmak üzere, yurdun çesitli yerlerinde meydana gelen afetler degerlendirilerek, bir daha benzer kayiplar yasanmamasi için, sel felaketinin sik yasandigi bölgelerdeki riskli yerlesim ve yapilar tespit edilerek, bunlarin islah ve tasfiyesinin gerektigi belirtildi. Ülkemiz ekonomisinde meydana gelen gelismeler degerlendirildi. Asgari ücrette yapilan artis, memur ve emeklilerin maaslarina yansitilacak enflasyon farklari memnuniyetle karsilanmakla birlikte, enflasyonun bir an önce kontrol altina alinmasi gerektigi ve daha önce açiklamis oldugumuz ekonomik tedbirlerle ilgili görüslerimizin, mevcut gelismeler çerçevesinde revize edilerek, hem kamuoyuyla hem de ekonomi yönetimiyle paylasilmasina karar verildi.

Teskilatlarimizla ilgili yapilan ve planlanan faaliyetler, yapilacak çalismalarla ilgili görevli-sorumlu divan üyesi arkadaslarimizin sunumlari dinlendi. Yeni yapilacak faaliyetler gözden geçirildi. Faaliyet takvimi yeniden belirlendi.2023 yili Haziran ayinda yapilacak cumhurbaskanligi ve milletvekilligi genel seçimlerine yönelik çalismalar gözden geçirilip, degerlendirmeler yapildi. Kurban Bayrami kutlama programi gözden geçirildi. Siyasi partiler arasinda yapilacak karsilikli ziyaretler ile ilgili planlama ve görevlendirmeler yapildi. Toplanti dilek ve temenni konusmalari ile sona erdi”
Kaynak: İHA