3500 Rakimda Kar Banyosu

Hakkari Valiligi öncülügünde Cilo Daglari’ndaki Sat Buzul Gölleri’nde bu yil 4.’sü düzenlenen Doga Sporlari Festivali’ne katilan türkücü Aydin Aydin, kuzusu ile birlikte kar banyosu yapti.

3500 Rakimda Kar Banyosu
Yüksekova ilçesi sinirlarinda yer alan Cilo Daglari’ndaki Sat Buzul Gölleri’nde düzenlenen Doga Sporlari Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivale katilan türkücü Aydin Aydin da 3500 rakimli Cilo Daglari’nda kuzu ile birlikte kar banyosu yapti. Bodrum, Marmaris, Çesme’ye gitmeye gerek olmadigini, Hakkari’de temmuz ayinda kar oldugunu söyleyen Aydin Aydin, “Ben hayvan dostuyum. Dünyada ilk defa hayvanlarla düet yaptim. Bugün

Sat Buzul Gölleri’ndeyiz. Valimiz ve Belediye Baskan Vekilimiz Idris Akbiyik tarafindan 4.’sü düzenlenen Doga Sporlari Festivali’ne çok güzel bir ilgi var. Bugün insanlar Marmara, Ege ve Karadeniz’de yüzerken, biz de Hakkari’de kar banyosu ve karda bronzlasiyoruz" dedi.

Daha sonra sahne alan Aydin Aydin, birbirinden güzel türküler seslendirdi. Yüzlerce kisi halaya katilarak adeta buzul daglarini inletti. Sahneden inerek eline davulu alan Aydin Aydin, yüzlerce kisiye muhtesem bir konser verdi.

Festivale Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Vali Yardimcilari Tevfik Kumbasar ve Mustafa Berat Kasimoglu, Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit, Yüksekova 3’üncü Piyade Tümen Komutani Tümgeneral Muammer Alper, kurum amirleri, yurt içinden ve yurt disindan vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA