Sahte MIT'çilerin 4'Ü Tutuklandi

Antalya’da kendilerini MIT mensubu olarak tanitarak jandarma karakoluna gidip Interpol tarafindan aranan sahsin evinde arama yapilmasini talep eden sahte MIT’çilerden 4’ü tutuklandi, 1’i adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Sahte MIT'çilerin 4'Ü Tutuklandi


Antalya’nin Alanya ilçesinde kendilerini Milli Istihbarat Teskilati (MIT) mensubu olarak tanitan 5 kisi Interpol tarafindan Mavi Bülten’le aranan Slovenya uyruklu Heiti R.’nin esi Olga R.’ye kocasinin bir saat içerisinde gelmesini aksi takdirde jandarma ile eve arama ve gözalti islemleri için geleceklerini söyledi.

Daha sonra Mahmutlar Jandarma Karakoluna giden Cebrail T. (43), Turan A. (54), Inönü Y. (58), Sükrü T. (51) ve Mehmet Deniz Ç. (32), kendilerini Cumhurbaskanliginca özel görevlendirilmis MIT mensubu olduklarini söyleyerek sahte bir kimlik gösterdi. Ardindan Ankara Cumhuriyet Bassavciligi Özel Yetkilendirilmis Savcisi Tamer Güngören imzali arama kararini göstererek Interpol tarafindan arandiklarini iddia ettikleri Estonya uyruklu Olga R.(43), ve esi Heiti R.’nin (49), Kargicak Mahallesi’nde bulunan evlerinde arama yapilmasini ve sahislarin gözaltina alinmasini talep etti.

Jandarma ekipleri yaptiklari incelemelerde sahislarin gösterdikleri kimlik karti ve savcilik imzali kararin sahte oldugunu tespit etti. Jandarma karakolunda gözaltina alinan 5 süpheli bugün Alanya Adliyesine sevk edildi. 1’i avukat 5 sahte MIT’çi savcilik tarafindan ifadeleri alindi. Mahkemeye çikarilmayan 5 süpheli için savcilik gözalti süresini bir gün daha uzatmisti. Tekrar adliyeye sevk edilen 5 süpheliden Cebrail T., Turan A., Sükrü T. ve avukat Mehmet Deniz Ç. tutuklanirken, Inönü Y. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA