Izmir'e Sehit Atesi Düstü

Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe Kilit operasyonlari sirasinda sehit düsen Istihkam Astsubay Çavus Batuhan Simsek’in sehadet haberi Izmir’deki ailesine verildi.

Izmir'e Sehit Atesi Düstü


Pençe Kilit Harekati dahilinde Kuzey Irak’ta yürütülen operasyonlar sirasinda sehit düsen Istihkam Astsubay Çavus Batuhan Simsek’in (24) sehadet haberi Izmir’deki ailesine ulasti. Sehidin Bornova ilçesi Karacaoglan Mahallesi’ndeki evine gelen askeri yetkililerce baba Hakan Simsek’e sehadet haberi verildi.

Kars’ta bulunan anne Ayten Simsek’in ise aci haberi almasinin ardindan Izmir’e gelmek için yola çiktigi ögrenildi. Sehidin baba evine ve evinin bulundugu sokaga Türk bayraklari asilirken, kurulan taziye çadirinda Kur’an-i Kerim okundu.

“Araba aldigini söyleyecekti, sehit haberini aldi”

Sehidin iyi bir insan ve çevresi tarafindan da çok sevilen birisi oldugunu söyleyen dayi Selçuk Ulu, “Sehidimiz çok iyi bir insandi, çok üzgünüz. Vatanina milletine çok düskün, namazini kilan bir insandi. Babasinin bugün bir sürprizi vardi ona. Bir araç almisti kendisine. Babasi bugün ögle saatlerinde araç aldiginin bilgisini vermek için telefonla onu aradi ama ulasamadi. Daha sonra ise sehit haberini aldik. 1995 yilinda amcamiz Tekin Ulu’da Ejder Operasyonlari çerçevesinde Kuzey Irak’ta sehit olmustu. Bizim sülalemizin ikinci sehidi. Vatan sag olsun” dedi.



12 yasinda bir kiz kardesi oldugu ve bekar oldugu ögrenilen Simsek’in cenazesinin yarin, Gaziemir 15 Temmuz Camii’nde ikindi namazini müteakip kilinacak cenaze namazinin ardindan Kadifekale Hava Sehitligi’nde defnedilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA