Sahin'den Asyali Turist Vurgusu
SunExpress’in ev sahipliginde kent ve bölgede yapilacak yeni stratejik yatirimlar hakkinda yapilan toplantida konusan Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, “Kapadokya’ya gelen Asyali turisti biz buraya getirmek için çalisiyoruz” dedi.

Gaziantep’te de faaliyet yürüten Antalya merkezli SunExpress’in ev sahipliginde kent ve bölgede yapilacak yeni stratejik yatirimlar hakkinda yapilan toplantiya Baskan Fatma Sahin’in yani sira Gaziantep Valisi Davut Gül, oda baskanlari, SunExpress Genel Müdürü Max Kownatzki, Genel Müdür Yardimcisi Ahmet Çaliskan ve sirket yetkilileri katildi.
“Kapadokya’ya gelen Asyali turisti getirmeye çalisiyoruz”
Dünyanin bu süreçte ekonomik kalkinmayla beraber insani ve çevresel kalkinmaya bir bütün olarak bakmasi gerektigini konusmasinda aktaran Baskan Fatma Sahin,
“Gaziantep’te 2002 yilinda basladigimizda sehir vizyonu çalismamizda ‘tasimacilik’ ilk maddeydi. Turizm, tarim, ticaret diger konularimizdi. Bu konularda tasimaciligi iyi yönetemezsek bu hedeflere ulasamayiz. Biz bir taraftan sanayi altyapimizi güçlendiriyoruz. Sehrin rekabet etme gücüyle ilgili hizmet sektöründe tesislestik ama dünya baska seyler görmek istiyor. Kapadokya’ya gelen Asyali turisti biz buraya getirmek için çalisiyoruz” dedi.
“Ortadogu pazarindaki büyük firsatlardan yararlanabiliriz”
Dogru uçus modellerinin iyi organizesiyle gelen uçaklarin bos olmasinin mümkün olmayacagina dikkati çeken Sahin, “Buraya gelenler sehrin ne kadar önemli ve kültür hazinesi oldugunu söylüyor. Hizmet sektöründe lojistigi, en uygun ve kaliteli uçusu saglayamazsak turist gelmeyebilir. Gaziantep’in istedigi Bodrum ve Dalaman iç hatti olmazsa olmazimiz çünkü aktarmali uçuslarda yolcular yolda yoruluyor. Sizlerle birlikte yabanci hedef kitleyi buraya getirecek lojistik destegi olusturacagiz. Antalya’da çok sayida yasayan Ingiliz ve Alman var. Onlar için bu bölge çok önemli. Bundan dolayi altyapiyi olusturacak çalisma sizlere de bizlere de kazandiracak. Çünkü gelenler çok mutlu ayriliyor. Bu eksik hatlari tamamladigimizda basta mevcut hatlar olmak üzere yurtdisi seferlerin tanitimi çok önemli. Ortadogu pazarinda hem sanayi de hem de saglik sektöründe Ortadogu pazarindaki büyük firsatlardan yararlanabiliriz” diye ekledi.
“Gaziantep’in büyük potansiyeli var”
Gaziantep’in potansiyeli hakkinda yapilan açiklamadan memnun olduklarini belirten Gaziantep Valisi Davut Gül, “Insanlar kolay ulasabildigi, erisimin rahat oldugu, ulasim kalitesinin yüksek oldugu yerleri tercih ediyor. Gaziantep’in turizm ve ticaret anlaminda büyük bir potansiyeli var. Yolculuklarin aktarmali degil sehre direkt yapilmasini bekliyorlar, istiyorlar. Böyle oldugunda potansiyel hem havayolu için hem sehir için bir sinerjiye dönüsecek” dedi.
“Bölgeyi desteklemeye devam edecegiz”
SunExpress CEO’su Max Kownatzki ise yaptigi konusmada, “Anadolu’nun en güçlü ekonomisi, kültürel ve gastronomik mirasina sahip sehirleri arasinda yer alan Gaziantep, sanayi alanindaki büyümesi ve yüksek turizm potansiyeli ile bizim için çok önemli bir sehir. SunExpress olarak, direkt uçuslarimizla Gaziantep ile Avrupa’nin büyük sehirleri arasinda köprü kurmaya devam ediyoruz. Su anda Gaziantep’ten Antalya, Izmir, Basel, Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Londra, Stuttgart, Hannover ve Zürih gibi sehirlere haftada 33 direkt uçusumuz bulunuyor. Gaziantep’e hizmetlerimizi artan uçus sikligi ve yeni destinasyonlarla sürdürmeyi planliyoruz. Türkiye’nin turizm elçisi olarak hareket eden bir hava yolu olarak Gaziantep’in ve bölgenin turizm ve ekonomisine destek vermeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
