Nusaybin'de Sokaga Çikma Yasagi

Mardin Valiligi, terör örgütüne yönelik baslatilan operasyon çerçevesinde Nusaybin ilçesine bagli bazi mahalle ve mezralarda sokaga çikma yasagi ilan edildigini açikladi.

Valilikten yapilan açiklamada, Nusaybin ilçesi mülki sinirlari içerisinde bulunan mahalle ve kirsal bölgelerde üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulundugu degerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarini ve isbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensuplari tarafindan kullanildigi degerlendirilen siginak, barinak, depo alanlarini ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, maksadiyla operasyon icra edilecegi bildirildi.

Valilikten yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Operasyon icra edilen bölgede yasayan vatandaslarimizin can ve mal güvenligini saglamak amaciyla, 5442 Sayili Il Idaresi Kanunun ilgili maddeleri geregince; 28 Temmuz 2022 Persembe günü saat 05.00’ten itibaren bölgedeki operasyonlarin sona ermesine kadar Nusaybin Ilçesi; Günyurdu Mahalleleri ve Mezralari ile sinirli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaga çikma yasagi ilan edilmistir. Söz konusu yasaga vatandaslarimizin uymasi kendi can ve mal güvenlikleri açisindan önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygi ile duyurulur.”
Kaynak: İHA