Vali Gürel, Canbaz'dan Çalismalar Hakkinda Bilgi Aldi

Karabük Valisi Fuat Gürel, kurum denetimleri çerçevesinde Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürlügünü ziyaret ederek, çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Vali Gürel, Canbaz'dan Çalismalar Hakkinda Bilgi Aldi
Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Yasemin Canbaz 2022 yilinda çok önemsedikleri bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Vakfimizda kayitli durumda bulunan yaslilik, hastalik, engellilik gibi sebeplerle evinin temizligini yapabilecek durumda olmayan ve yaptirma imkani bulunmayan ailelerin yasam alanlarinin temizliginin yapilmasini hedefliyoruz. Projenin 2022 yili Ocak ayi itibariyle ‘2022 Karabük Vefa Projesi’ adi altinda uygulanmaya baslandi. Söz konusu proje çerçevesinde Sosyal Yardimlar Genel Müdürlügünden 355 bin 740 TL kaynak tahsis edilirken 4 adet isçi de istihdam edildi. Yasli, hasta ve engelli kategorisinde olan 86 haneye düzenli olarak ev temizlige gidildi” dedi

Canbaz, 2022 yili muhtaçlik sinirinin bin 833 TL olarak gerçeklestigini kaydetti.

Vakif is ve islemlerinin 5 ana baslikta toplandigini aktaran Canbaz, bunlarin genel saglik sigortasi, merkezi yardimlar, vakif yardimlari, e-devlet basvurulari ve vakfin proje yardimlari oldugunu söyledi.



Vakif Müdürü Canbaz, Sosyal Yardimlar Genel Müdürlügü tarafindan ihtiyaç sahibi hanelere, hane içindeki kisi basina düsen gelir tutarina göre belirlenen 4 farkli gelir araligi için 450-600 TL tutarlari arasinda degisen aylik yardim ödenmesi suretiyle, Haziran 2022 - Mayis 2023 dönemi arasinda 12 aylik süre ile desteklenmeleri amaciyla Aile Destek Programi yardiminin hayata geçirildigini ve ilk etapta program çerçevesinde vakfa bin 527 basvuru yapildigini kaydederek, 2022 yili için kentte yasayan muhtaç ailelere dagitilmak amaciyla 3 bin 25 tonu merkez olmak üzere il geneli toplamda 4 bin 334 ton kömür talep edildigini aktardi.

Verdigi bilgiler için Vakif Müdürü Yasemin Canbaz’a tesekkür eden Vali Fuat Gürel kurum personeline çalismalarinda basarilar diledi.
Kaynak: İHA