Tokat'ta, 13 Üniversite Görücüye Çikti

Tokat’ta, Anadolu Üniversiteler Birligi tarafindan gerçeklestirilen Üniversite Tanitim ve Tercih Fuari çerçevesinde 13 üniversite ögrenci adaylari ile bulustu.

Tokat'ta, 13 Üniversite Görücüye Çikti
Tokat’ta, üniversite tercihi yapacak ögrencilerin üniversiteleri daha yakindan taniyabilmeleri hem de dogru tercih yapabilmelerine katki saglamayi amaciyla Anadolu Üniversiteler Birligi tarafindan tercih fuari kuruldu. Tokat Cumhuriyet Meydaninda fuarin açilisi Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü ayni zamanda Anadolu Üniversiteler Birligi dönem baskani Prof. Dr. Mehmet Kul, Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Sahin ile dekan ve ögretim üyelerinin katilimi ile yapildi. Rektör Kul, Erzincan ve Sivas’in ardindan Tokat’ta fuarin açilisini yaptiklarin ifade ederek, “Bu çalismalar ayni zamanda üniversiteler arasinda is birligidir. Koordinasyonu ilk sinerji olusturacak sekilde güçlendirmektedir. Hem üniversitedeki çalisanlar idari personeller birbirlerini tanimakta, hem sehirleri hem üniversiteleri tanimakta. Bu sayede güzel bir sinerji olusmaktadir. Umarim bu fuar hem üniversiteyi tercih edecek ögrencilerimiz için hem de üniversiteyi tanitmak amaciyla yapilan bu çalismalar için hayirli olur diye düsünüyorum. Ögrencilerimizin kariyer plani planlamasinda elimizden geldigi kadar yardimci olacagiz” dedi.

Rektör Sahin ise Türkiye’de üniversite birlikleri anlaminda ilk defa üniversite tercih fuari yapildigina dikkat çekerek, “Üniversite tercihleri anlaminda ögrencilerimize bir ufuk açmak istiyoruz. En azindan birligimize üye, bu çevredeki üniversitelerin özelliklerini. niteliklerini ögrencilerimizle paylasmak, onlari üniversitemize davet etmek maksadiyla böyle bir fuar organizasyonu yaptik” diye konustu

Anadolu Üniversiteler Birligi (AÜB) Üniversite Tanitim ve Tercih Fuarlarini; Amasya, Yozgat, Kirsehir, Nevsehir, Nigde, Kayseri ve Malatya sehirlerinde düzenlenecek.
Kaynak: İHA