Tanpinar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Osmangazi Belediyesi’nin edebiyat dünyasinin usta isimlerinden Ahmet Hamdi Tanpinar anisina bu yil 21’incisini düzenledigi Ahmet Hamdi Tanpinar Edebiyat Yarismasi’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tanpinar Ödülleri Sahiplerini Buldu
Osmangazi Belediyesi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen Türkiye’nin en uzun soluklu edebiyat yarismasinin ödül töreni, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçeklesti. Bu yil deneme dalinda düzenlenen yarismaya Bursa’nin yani sira yurdun dört bir yanindan toplam 257 eser katilim gösterdi.

Ilk elemeler ardindan yapilan degerlendirme sonunda “Safalar Getirdiler” isimli eseriyle Istanbul’dan Talip Kursun birincilik, “Miskin Yunus Dinler Sözü” eseriyle Ankara’dan Veysel Gökberk Manga ikincilik, “Düslerle Kosturan Bir Buket Çiçek Yolcusu” isimli eseriyle Istanbul’dan Mehtap Bayam Ilhan üçüncülük derecesi elde etti. Mansiyon ödüllerini ise “Hiz Medeniyeti” isimli eseriyle Bursa’dan Fatih Sener, “Genç Ölmek Adli Bir Prelüt” isimli eseriyle Gaziantep’ten Turan Gündüz ve “Ruhun Köse Kapmaca Oyunu” isimli eseriyle Kocaeli’den Oguzhan Okuyucu kazandi.

Ödül töreninde konusan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, Ahmet Hamdi Tanpinar Edebiyat Yarismasi’nin saglam zeminler üzerine oturarak kurumsal bir hale geldigini belirtti.

Baskan Dündar, “Ülkemizin yetistirdigi önemli sahsiyet Ahmet Hamdi Tanpinar’in adini yasatmak ve yeni yazarlari tesvik etmek amaciyla düzenledigimiz bu etkinlik, Türkiye’de Tanpinar’a yönelik bir uyanis sürecine katki sagladi. Tanpinar’in adina onlarca kitap yayinlanmis oldu. Bizler bu vesileyle geçmisimizi gelecege aktariyoruz. Ayni zamanda yeni edebiyatçilarimizin ve sairlerimizin çikmasina zemin hazirliyoruz” dedi.

“Tanpinar dünya markasi haline geldi”

Yarismanin Türkiye sinirlarini asarak Azerbaycan’da da düzenlenmeye basladigini söyleyen Dündar, “Bu sene deneme dalinda gerçeklestirdigimiz yarismamiza; Türkiye’nin birçok sehrinden toplam 257 eser basvuru yapti. Elemelerde 126 eser kendi içerisinde degerlendirildi. Tanpinar Edebiyat Yarismasi, sadece bir yarisma olmasindan öte, kitaplari ve dergisiyle, yazarlarimizla gerçeklestirdigimiz sempozyumlariyla ne mutlu ki edebiyat dünyasinda bir marka haline geldi. Eserleriyle, bakis açilariyla, yorumlariyla hayati anlamlandirmamiza katki saglayan, bizlere farkli pencereler açan tüm edebiyatçilarimiza, yazarlarimiza; bizlerle birlikte çalismalarimiza destek veren kiymetli jüri üyelerimize ve egitimcilerimize ayri ayri tesekkür ediyor, hepinizi saygi ve sevgiyle selamliyorum” diye konustu.

Yarismanin düzenlenmesinde emegi geçen herkesi kutlayan Bursa Büyüksehir Baskan Vekili Murat Demir de, “Bursa, asik olunacak bir sehirdir ki, en büyük Bursa asiklarindan biri de bugün burada bir araya gelmemize vesile olan Ahmet Hamdi Tanpinar’dir. Tanpinar’in Bursa’ya tutkunlugu kentin, Osmanli’dan günümüze bir köprü gibi uzanmis olusundandir. Onun bu tutkusuna Bes Sehir’i okuyan herkes sahittir. Osmangazi Belediye’mizin artik bir gelenek haline getirdigi ve ülkemizin en uzun soluklu edebiyat yarismalarindan birine dönüstügü Ahmet Hamdi Tanpinar Edebiyat Yarismasi, hem edebiyatçilarin yeteneklerini sergilemelerine hem de Bursa’mizin edebiyata yaptigi katkinin her geçen yil daha da artmasina vesile olmaktadir” dedi.

Yarismanin jüri üyelerinden Prof. Dr. Abdullah Uçman ise yaptigi konusmada, “Bu tür yarismalarda önemli olan sürekliliktir. Osmangazi Belediye’mizin bu konudaki basarisi tartisilmaz bir gerçektir. Burada eserlerini bizlere sunan yazarlarimiz, kendilerini gelistirerek edebiyat dünyasina adim atti. Yarismanin bir parçasi olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, jüri üyeleri ile birlikte yarismada derece elde eden katilimcilara ödüllerini verdi.
Kaynak: İHA