Sehit Agabeyini Asker Selami Ile Ugurladi

Firat Kalkani Harekâti bölgesinde bölücü terör örgütü tarafindan bir üsse açilan taciz atesi sonucu sehit olan Tankçi Sözlesmeli Er Mert Otal, memleketi Kirikkale’nin Keskin ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardindan topraga verildi. Tören sirasinda Mustafa Otal, sehit agabeyini asker selamiyla ugurladi.

Sehit Agabeyini Asker Selami Ile Ugurladi
Firat Kalkani Harekât bölgesinde bölücü terör örgütü tarafindan 26 Temmuz günü, Türk Silahli Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’deki bir üssüne saldiri düzenlendi.

Açilan taciz atesi sonucu agir yarali olarak kaldirildigi hastanede sehit olan Tankçi Sözlesmeli Er Mert Otal’in (24) naasi, Gaziantep’te düzenlenen törenin ardindan memleketi Kirikkale’ye gönderildi.

24 yasindaki sehit Otal’in naasi ikindi vakti, hastane morgundan alinarak cenaze namazi için Keskin ilçesindeki Çarsi Camii’ne getirildi.

Cenaze törenine katilan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Dr. Serdar Çam, Vali Bülent Tekbiyikoglu, Garnizon ve Mühimmat Komutani Tuggeneral Mehmet Ali Durmus, sehidin babasi Suat (49) ve annesi Arzu (44), kardesi Mustafa Otal (22) ile diger aile fertlerine bassagligi diledi. Bekar oldugu ögrenilen sehit Otal’in annesi, babasi ve kardesi tabuta sarilarak gözyasi döktü.

Il Müftüsü Hasan Hayri Yasar’in kildirdigi cenaze namazinin ardindan, sehidin Türk bayragina sarili tabutu askeri cenaze arabasina kadar tasindi. Sehidin kardesi Mustafa Otal (20), agabeyini asker selamiyla ugurladi. Sehidin naasi, daha sonra ilçedeki Gündogdu Mezarligi’nda topraga verildi.

Cenaze törenine; AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Belediye Baskani Mehmet Saygili, MHP Milletvekili Halil Öztürk, Cumhuriyet Bassavcisi Ibrahim Keskin, Il Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Baris Cücen, ilçe kaymakamlari, ilçe belediye baskanlari, protokol üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA