'Mavi Köyde' Ilk Vaka Muhtar Oldu

19) salgininin baslamasindan bu yana uygulanan tedbirler sayesinde hiç vaka görülmedigi için ‘mavi köy’ olarak bilinen Amasya’nin Tasova ilçesine bagli Gökpinar köyünde virüse ilk yakalanan köy muhtari oldu. Aldigi siki önlemler ve koruyucu uygulamalarla köy halkini salgindan korumayi basaran 60 yasindaki muhtar Metin Sahin, yaklasik 2,5 yilin ardindan yakalandigi hastaligi oldugu asilar sayesinde hafif belirtilerle atlatiyor.

'Mavi Köyde' Ilk Vaka Muhtar Oldu
32 haneli 50 nüfuslu olan “mavi köy” olarak da bilinen yerlesime virüsün ugramamasi için canla basla çalisan Gökpinar Köyü Muhtari Metin Sahin, mavi köylerine nazar degdigini söyledi.

Muhtar Sahin ile birlikte yaklasik 2,5 yildan sonra ilk kez köyde 5 kisi korona virüse yakalandi.

“Asi oldugum için bu sekilde hafif geçirdigimi düsünüyorum”

Salginin Türkiye’de görülmeye basladigindan itibaren çok mücadele verdiklerini hatirlatan Sahin, “Vatandasa maske, dezenfektan dagittik. Her hafta ateslerini ölçtük. Yaklasik 2,5 yildir bizim köyümüzde hiç vaka olmadi. Bu Kurban Bayrami’nda biz de nihayetinde bu kovid vakasiyla tanistik. Asilarin faydasini gördük, ben 6 defa asi oldum. Asi oldugum için bu sekilde hafif geçirdigimi düsünüyorum. Hiç olmayanlar gelsinler asi olsunlar. Bu meretten kurtulus yok” dedi.



“Mavi köyümüze maalesef nazar degdi”

Bu zamana kadar ‘mavi köy’ olarak anilmalarinin kendilerini gururlandirdigini vurgulayan Sahin, “Insanlar buna uymali. Temizlige, dezenfektana, mesafeye, özellikle maskeye uymalilar diyorum yani. Önceki dönemlerde köyümüze Istanbul’dan gelenlere siki tedbirler yapiyorduk. Biz de o zaman serbest birakinca simdi benimle beraber köyümüzde dört kisi daha var. Mavi köyümüze maalesef nazar degdi” diye konustu.

Kendilerinin salgindan korunmasi için tedbirler uygulayan muhtarlarina sifalar dileyen köy sakinlerinden 73 yasindaki Sedat Gündüz de, “O kadar dikkat etmesine ragmen oldu. Demek ki Istanbul’dan gelenlerden dolayi olabilir. Birbirimize mesafeli, yani sarilma, öpüsme böyle seyler olmamasi lazim. Asi olmasi lazim tabii ki. Mavi köyümüze nazar degdi diyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA