Mavi Iklim Elçileri Mersin'de Bulustu

Deniz Temiz Dernegi/TURMEPA, Türkiye Liman Isletmecileri Dernegi (TÜRKLIM) ve Uluslararasi Deniz Ticareti ile Istigal Eden Kadinlar Dernegi ’WISTA Türkiye’nin dünyada giderek artan iklim degisikligi olaylarina dikkat çekmek ve çevresel sorunlara yönelik sürdürülebilir çözümler gelistirmek amaciyla hayata geçirdigi ’Mavi Iklim Elçileri Projesi’nin Antalya’dan sonra ikinci duragi İçel oldu.

Mavi Iklim Elçileri Mersin'de Bulustu
Projeye, daha sürdürülebilir bir gelecek ve cinsiyet esitligi için çalisan İçel Uluslararasi Limani (MIP) destek verdi. Proje, iklim degisikliginin Türkiye’deki etkilerine dikkat çekmekle beraber kadin denizcileri, çevre sorunlarina sürdürülebilir çözümler gelistirmeleri için öne çikariyor.

MIP destegi ile İçel Limani’nda gerçeklestirilen proje çerçevesinde, liman çalisanlarina TURMEPA tarafindan ’Sifir Atik Mavi’ egitimi verildi.

Egitimi alan liman çalisanlari ’Sifir Atik, Sifir Atik Mavi, karbon ayak izi, plastik tüketiminin azaltilmasi, enerji ve su tasarrufu’ gibi konularda hem limanda hem de bölgede iyilestirici adimlar atilmasi konusunda bilgi sahibi oldular.

Mavi Iklim Elçisi olarak seçilen üç kadin çalisan, 1 yil içerisinde bulunduklari limanin bütün çalisanlarina iklim degisikligi konusunda farkindalik egitimi verme sorumlulugu alacak, limanda öncü rol üstlenerek farkindalik ve bilinçlendirme çalismalari yürütüp sifir atik ve iklim degisikligi ile mücadele konularinda kurumsal çözümler gelistirilmesine liderlik edecek.

Projenin bir sonraki adimi ise bölgede sonbahar ayinda yapilacak kiyi temizleme etkinligi olacak.

’Mavi Iklim Elçileri Projesi’nin İçel duragi için destek veren İçel Uluslararasi Liman Isletmeciligi (MIP) Genel Müdürü Johan Van Daele, "Iklim degisikligi gibi önemli bir soruna dikkat çeken ve denizcilik sektöründeki kadin çalisanlari ön plana çikararak yürütülen bu özel projenin bir parçasi olmaktan gurur duyuyoruz. MIP olarak, sürdürülebilirlik çatisi altinda çevresel ve sosyal pek çok çalisma yürütüyor, içinde yasadigimiz dogaya ve topluma karsi sorumluluklarimizi yerine getirmeye gayret ediyoruz. TURMEPA’nin TÜRKLIM ve WISTA Türkiye ile baslattigi bu proje ile ’Mavi Iklim Elçisi’ kadin çalisanlarin iklim degisikligiyle mücadeleye öncülük etmesini oldukça kiymetli buluyoruz. Biz de kadinlarimizin is hayatindaki konumunu önemsiyor, sektördeki çesitliligin gücüne inaniyoruz. Önümüzdeki dönemde de hayata geçirecegimiz çevre, sürdürülebilirlik ve toplumsal cinsiyet esitligi odakli projelerle İçel’e ve İçel halkina deger katmaya devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA