Küçükçekmece'de Hayvan Dostu Belediyecilik

Küçükçekmece Belediyesi, yaz aylarinin gelmesiyle artan hava sicakliklarindan sokak hayvanlarinin etkilenmemesi için kentteki beslenme noktalarina mama ve su takviyelerini siklastirdi.

Küçükçekmece'de Hayvan Dostu Belediyecilik
Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri, can dostlarin sicak hava kosullarinda mama ve su ihtiyacini karsilayarak hayatta kalma mücadelesine destek olmak amaciyla ilçedeki farkli noktalara yerlestirilen 15 beslenme odagina ve 21 kedi evine besleyiciligi yüksek kuru mama ve su ulastiriyor. Ayrica görevliler mama istasyonlarinin temizlik çalismalarini da titizlikle yürütüyor.

Kemal Çebi: “Bu kenti birlikte paylastigimiz can dostlarimiz yalniz degil”

Sokakta yasayan can dostlarimizin Küçükçekmece’nin bir parçasi oldugunu vurgulayan Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi, “Ilçemizi bir bütün olarak ele aliyor, projelerimizi yasam hakkina duydugumuz saygi ve sevgi ile hayata geçiriyoruz” dedi.

2020 yilinda hayata geçirilen Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi hakkinda bilgi veren Çebi, “Dostlarimizin yasam haklarini korumak ve onlara tam donanimli bakim ve tedavi ortami sunmak amaciyla 2020 yilinda Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi’ni hayata geçirdik. 250 kapasiteli kedi bakim ünitesi, 100 kapasiteli köpek yasam alani, 60 kapasiteli engelli kedi yasam alani ve kanatli yasam alanindan olusan Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi’nde yarali, hasta, engelli ya da bakima muhtaç dostlarimiza tam donanimli bir ortamda gerekli tedavileri yapildiktan sonra sahiplendirme islemleri yapiliyor” diye konustu.

Havalarin isinmasi ile beraber mama ve su bulmada zorlanan dostlarimiz için seferber olduklarinin altini çizen Çebi,” Sicak havadan olumsuz etkilenmemeleri için Veteriner Isleri Müdürlügü ekiplerimiz, sokaktaki ve dogadaki dostlarimiz için seferber oluyor. Bu kenti birlikte paylastigimiz can dostlarimiz, sicak havalarda susuyorlar, söyleyemiyorlar. Ama biz onlarin hep yani basindayiz. Bizimle birlikte dogadaki canlilari yalniz birakmayan tüm hayvan severlere tesekkür ediyorum” dedi.



Yillik 20 ton kuru mama dagitimi yapiliyor

Küçükçekmece Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü, yillik 20 ton kuru mama dagitarak sokakta yasayan can dostlarin olumsuz hava kosullarindan etkilenmesinin önüne geçiyor. Son günlerde hava sicakliklarinin artmasiyla birlikte sokak hayvanlari için su ve mama ihtiyaci 15 farkli noktada karsilaniyor. Görevliler tarafindan mama odaklari temizlenerek daha hijyenik ve saglikli hale getirilirken mama ve su takviyesi belirli periyotlarla yenileniyor.

Veteriner Çigdem Eral: "Sokak hayvanlarina bir kap su ile can olabilirsiniz’’

Küçükçekmece Belediyesi Veterineri Çigdem Eral, vatandaslarin sokak hayvanlarina basit yöntemlerle yardimci olabileceginden bahsederek, ‘’ Sicak hava ve günes sokaklarda yasayan dostlarimiz için tehlikeli olabiliyor. Can dostlarimizin sicak havalarda hayatta kalabilmeleri için özellikle su hayati önem arz ediyor. Evinizin önünde gölgelik alanlar olusturarak, bir kap su ve mama birakabilirsiniz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise yaz aylarinda kuru mama haricinde yemek artiklari birakmamak. Çünkü bu gidalar hava sicakligi ile bozulabilir ve hem hayvan sagligini hem insan sagligini hem de çevre sagligini olumsuz etkileyebilir’’ dedi.

Veteriner Hekim Çigdem Eral, Küçükçekmecelilerin yardima muhtaç bir sokak hayvani gördüklerinde 444 4 360 numarali telefondan, Küçükçekmece Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü’ne ulasarak destek isteyebileceklerinin altini çizdi.
Kaynak: İHA