Denizli'de Robotik Kodlama Kurslari Basladi

Denizli’de, Pamukkale Belediyesi’nce açilan ücretsiz Robotik Kodlama kursuna ilgi oldukça yogun. Aktepe Kültür Merkezi içerisinde olusturulan robotik egitim alaninda kurs gören minikleriyle bir araya gelen Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, “Bu kurs sayesinde çocuklarimiz bilgisayar, tablet oyunlarini sadece oynayarak pasif olmaktan çikacaklar ve o bilgisayar oyunlarini yazan, bastan olusturan çocuklar haline dönüsecekler” dedi.

Denizli'de Robotik Kodlama Kurslari Basladi


Gençlige, egitime, kültüre, spora verdigi önemle her zaman takdirleri kazanan Pamukkale Belediyesi, bu yaz tatilinde de gençlere yönelik kurslarina devam ederken, Aktepe Kültür Merkezi’ni aktivite ve spor merkezi haline dönüstürdü. Aktepe Kültür Merkezi’nde Pamukkale Belediyesi’nce olusturulan özel kurs ve spor alanlarinda incelemelerde bulunun Belediye Baskani Avni Örki, bu alanlarin içerisinde bulunan Robotik Kodlama egitim merkezindeki minik kursiyerlerle bulustu.

250 m2lik bir alanda her türlü teknolojik alt yapisi ile birlikte, miniklerin gelecegine isik tutacak bir Robotik Kodlama Egitim Merkezi olusturduklarini belirten Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, “Aktepe Kültür Merkezi’nde artik yasam basladi.

Burada egitim ve spor faaliyetlerimiz basladi.

Su anda da kodlama ve robotik egitim kursumuzu bir araya geliyoruz. Burada birbirinden degerli, piril piril gelecegimizin teminati çocugumuz kurslarini aliyorlar. Denizli’miz ve ülkemiz için teknoloji had safhada önemli, son zamanlarda özellikle IHA, SIHA teknolojileriyle dünyaya teknoloji ihraç eder hale geldik. Denizli olarak sanayi anlaminda çok güçlüyüz. Bu kentin çok önemli bir ilçesi olarak bu sanayi ve teknoloji hamlesine destek olmaliyiz diye hep hayal ediyorduk. Hamdolsun bir hayalimizi daha gerçeklestirebildik. Aktepe Kültür Merkezimizin içerisinde, muhtesem bir kodlama, robotik egitim alanini insa ettik. 250 metre karenin üzerinde olan bu kurs alanimizda ögrencilerimiz matematigi teknoloji içerisinde kullanabilmenin yollarini ögreniyorlar” dedi.



“Ilimiz bir sanayi sehri”

Artik gelisen teknoloji ile birlikte gençlerin bilgisayara düskünlügünün, bilgisayar oyunlarina bagimliligin olumsuz durumlara gidebildigi düsünüldügünde, Robotik Kodlama egitimlerinin her türlü olumsuzlugu da ortadan kaldirabilecegine inandiklarini söyleyen Baskan Avni Örki, “Ilimiz bir sanayi sehri. Bu sehirdeki sanayimizde isleyen makinalardaki dügmeye basip çalistiran da gerekli, dügmeye bastiktan sonra o makinanin nasil çalistigini, nasil daha farkli yöntemlerle çalistirilabilecegini de düsünen ve yapan da gerekli. Robotik Kodlama egitim merkezimizdeki kursumuzda çocuklarimizin kodlama ve robotik egitimleri almasi sayesinde sanayi alaninda çok daha aktif bir sekilde yetismelerine olanak saglamis olacagiz. Bu kurs sayesinde çocuklarimiz bilgisayar, tablet oyunlarini sadece oynayarak pasif olmaktan çikacaklar ve o bilgisayar oyunlarini yazan, bastan olusturan çocuklar haline dönüsecekler. Bu özelikleriyle de birlikte yine ülkemizin o gelismis üniversitelerinin de bu çocuklarimizi yetistirmesiyle birlikte insallah gelecege kodlama ve robotik alaninda dünyada yerini saglamlastirmis köklü bir hale getirmis bir nesil yetistirmis olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA