Çameli'den Afrika'ya Can Suyu

Denizli’nin Çameli ilçesinde hayirsever bir dernek tarafindan Afrika Kitasinda bulunan Çad Ülkesine su kuyusu açtirildi.

Çameli'den Afrika'ya Can Suyu


Afrika’nin kurak ve susuz bölgelerine Türkiye’deki yardimseverler tarafindan yardimlar sürüyor. Bölgede susuzluktan ölen binlerce canliya bir yardim eli ise Denizli’nin Çameli ilçesinden geldi. Ilçede faaliyet gösteren bir dernek Afrika’da bulunan Çad ülkesinde su kuyusu açtirdi. Yardimseverler tarafindan açilan su kuyusu bölgede binlerce insanin ihtiyacini karsilamasi bekleniliyor.

Çad ülkesinde insanlarin çamurlu su içtiklerine tanik oldugunu söyleyen dernek görevlisi Yildiray Akin, “Susuzluga en dayanikli canli olan develerin bile oturduklari yerde telef olduklarina sahitlik ettim. Etraf, hayvan cesetleriyle dolu. Çocuklar açliktan, susuzluktan ölüyorlar. Topraklarinin altinda su var ama hayatlarini devam ettirebilmek için bunu çikartamiyorlar. Bu vesileyle Rahmetli Annem Sengül Akin ve kayinpederim Osman Can ismini tasiyan Su kuyusu açtirmaya karar vermistim. Çok sükür nasip oldu” dedi.



“Buzdolabi yok etleri kurutuyorlar”

Yoksul halkin evlerinde etleri bile muhafaza etmekte zorlandigina dikkat çeken Akin, "Insanlara maalesef 2 buçuk kilodan fazla et veremiyoruz. Çünkü çogu kisinin evinde eti koyabilecegi bir buzdolabi dahi yok. Burada etleri kurutup ögle muhafaza ediyorlar. Kimi zaman belgesellerde kimi zamanda Türkiye’den heyetlerin gerçeklestirdigi ziyaretlerde gördügümüz bölgede susuzluktan ölen çocuklar bulunuyor. Gelecek yil insallah bir kaç tane daha su kuyusu açtirmak istiyorum’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA