Buharkent'te Incir Hasadi Basladi

Aydin’in önde gelen simge tarim ürünlerinden biri olan incir, Buharkent ilçesinde de hasat edilmeye baslandi.

Buharkent'te Incir Hasadi Basladi


Incir üretiminin yapildigi Buharkent’te yediden yetmise herkes tarlaya gidip incir toplarken, asiri sicaklar nedeniyle toplama isleminin sabah erken saatlerde yapildigi belirtildi. Sabahin ilk isiklariyla bahçelere giden çiftçiler, olgunlasan incirleri toplayarak özel paketlere yerlestiriyor. Kurutmalik sari lop incirleri toplamaya baslayan üreticilerin de incirin toprakla temas etmemesine dikkat edilmesi gerektigi, kurutma isleminin kerevetlerde yapilmasi ve kuruyan incirlerin de uygun ortamda tasinip saklanmasinin çok önemli oldugu belirtildi.

Incirin kesim, toplama ve ihraç tarihlerinin belirlenmesi komisyonunun kararina iliskin Buharkent Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada;

"Sarilop çesidi taze incirlerin dis kabuk rengi ve seklinin, meyve iç etinin yeterli yeme olgunluguna eristigi tespit edildiginden 25 Temmuz 2022 tarihinde kesimine ve 26 Temmuz 2022 tarihinde ihracatina, Bursa siyahi taze incir çesidi dis kabuk rengi ve seklinin, meyve iç etinin yeterli yenme olgunluguna eristigi tespit edildiginden 27 Temmuz 2022 tarihinde kesimine ve 28 Temmuz 2022 tarihinde ihracatina izin verilmesi uygun bulunarak kararlastirilmistir. Bu dogrultuda Buharkent’te çiftçilerimiz incir toplamaya basladi.

Memleketimize çiftçimize bereketli olsun" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA