Atakum'da Kesif Kampüsü Heyecani

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan çocuk ve gençleri bilim ve teknolojiyle bulusturmak amaciyla Atakum ilçesinde insa edilen “Kesif Kampüsü”nde sona gelindi.

Atakum'da Kesif Kampüsü Heyecani
Atakum ilçesi Mimarsinan Mahallesi Alparslan Bulvari üzerinde bulunan Emek Park’ta yapilan Kesif Kampüsü’nde matematik, fizik, astronomi uzay ve havacilik, teknoloji, kimya ve insan bilim, doga, kisisel gelisim, destekleyici egitim, girisim, üretim ve dene yap atölyesi ile bunlara ait kesif alanlari olacak. Ayrica TEKNOFEST odasi, ögretmenler odasi, yönetici odasi, halkla iliskiler departmani, satis alani, danisma, kafeterya ve mescitler de yer alacak. 1742 metrekare büyüklügündeki kampüsün maliyeti ise 11,5 milyon lira.

Açilacagi günü heyecanla bekleyen gençler de gelecekleri adina yapilan bu tesis için Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti. 15 yasindaki Abdullah Çakir, "Bizim için büyük bir hizmet. Açilmasini heyecanla bekliyoruz" dedi.

Atakum’da ikamet eden Meliha Yurt ise çocuklar için yapilan bu tesisin çok degerli oldugunu belirterek, "Çocuklarimiz ve gençlerimiz için çok güzel düsünülmüs bir tesis. Büyüksehir Belediyesi’ne bir anne olarak tesekkür ediyorum. Insallah bir an evvel hizmete girer" diye konustu.

“Bilim ile iç içe olmamizi saglayacak bu tesisin insa ediliyor olmasi gerçekten bizi mutlu etti” diyen 14 yasindaki Irem Su Er, "Umarim katilim çok yogun olur. Samsun’da bilimin daha da gelismesi adina yapilan tüm bu çalismalar için belediyemize ve baskanimiz Mustafa Demir’e tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Gülse Sevval Uçak da, "Açilacagi günü heyecanla bekliyorum. Samsun’da böyle bir seyin olmasi gerçekten çok güzel. Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür ediyorum. Bizim adimiza çok güzel bir proje olmus" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA