Afyonkarahisar şehidine ağladı

Irak’ın Hakurk bölgesinde PKK’nın tuzakladığı EYP’nin patlaması sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek, memleketi Afyonkarahisar’da toprağa verildi.

Afyonkarahisar şehidine ağladı
Pençe - Kilit operasyonları kapsamında Irak'ın Hakurk bölgesinde PKK'lı teröristlerin araziye tuzakladığı EYP'nin patlaması sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek (21) son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit ateşi bu kez Afyonkarahisar'a düştü. Cüneyt Taşyürek'in şehadet haberi, gece saatlerinde ailesine ulaştırıldı. Anne Ayşe Dudu ve baba Basri Taşyürek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evinin etrafı Türk bayraklarıyla donatıldı.

CENAZE HAKKARİ'DEN AFYONKARAHİSAR'A GETİRİLDİ

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek'in cenazesi, Hakkari'de düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'na getirildi.

Burada protokol üyeleri ve askeri erkan tarafından karşılanan Taşyürek'in naaşı, memleketi olan Çobanlar ilçesine bağlı Kale köyüne götürüldü. Evinin önünde helallik alınmasının ardından cenaze namazı kılındı. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek'in cenazesi, gözyaşları arasında aile kabristanında toprağa verildi.

AİLENİN EN KÜÇÜĞÜYDÜ

5 Mayıs 2001 tarihinde dünyaya gelen şehit Cüneyt Taşyürek, 9 Aralık 2021 tarihinde görevine başlamıştı. 7 aylık asker olan Taşyürek, ailenin en küçük üyesiydi. Bekar olan Taşyürek'in iki abisi bir de abisi vardı.

418 GÜN SONRA ŞEHİT ACISI

Bugüne kadar terörle mücadeleye onlarca şehit veren Afyonkarahisar 418 gün sonra yine şehit acısı yaşadı. Afyonkarahisar son şehit acısını 2021 yılının Haziran ayında yaşamıştı.

Sinanpaşa ilçesine bağlı Bulca köyü nüfusuna kayıtlı Ulaştırma Uzman Çavuş Necati Yatkak, 3 Haziran 2021'de Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde görevi başında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olmuştu. Böylece Afyonkarahisar'a 418 gün sonra yine şehit ateşi düşmüş oldu.