Su Isçilerinin Dikkati Orman Yanginini Önledi

Balikesir’in Dursunbey ilçesinde otluk alanda çikan yangin, BASKI isçilerinin dikkati sayesinde büyümeden söndürüldü. Isçilerin ilk müdahaleyi yaptigi yangina elektrik direginde can veren karganin sebep oldugu bildirildi.

Su Isçilerinin Dikkati Orman Yanginini Önledi
Dursunbey ilçesinde su arizasini gidermek için araçla yola çikan Balikesir Büyüksehir Belediyesi’ne bagli BASKI isçileri, Çatalçam Mahallesi yakinlarindaki anizlik bölgede kuru otlarin tutustugunu fark etti. Yangina yanlarinda bulunan kepçe ve ekipmanlar ile ilk müdahaleyi yapan isçiler, hemen itfaiyeye haber verdi. Isçilerin dikkati ve bölgeye gelen ekiplerin zamaninda müdahalesi sayesinde anizli bölgenin bitisigindeki arpa tarlasi ve ormanin da yanmasi önlendi.

Yangina müdahale eden isçilerden Muhterem Duman, “Selimaga Mahallesi’nde gerçeklestirdigimiz su arizasi çalismasini tamamladiktan sonra Dursunbey’e dönmek için arkadaslarimla birlikte yola çiktik. Dönüs yolunda otluk bir alandan dumanlar yükseldigini fark ettik. Araci durdurarak dumanlarin yükseldigi alana kostuk. Ilk etapta yangina kendi imkanlarimizla müdahale gerçeklestirdik. Yanginin arpa ekili tarlaya siçramamasi için kepçe operatörü arkadasimiz arsada yol açti. Daha sonra kisa sürede itfaiye ekipleri olay yerine geldiler. Büyümeden söndürülen yangin sükürler olsun kisa sürede söndürüldü” dedi.

Yangina elektrik direginde asili kalan ve daha sonra alev alarak can veren bir karganin sebep oldugu tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA