Oral, Türk Dünyasi Temsilcilerini Agirladi

Yalova Altinova Belediye Baskani ve Türk Dünyasi Belediyeler Birligi (TDBB) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Metin Oral, Türk Dünyasindan misafirleri Altinova Belediyesi Hersek Lagünü Doga Egitim Merkezi ve Tibbi Aromatik Bitkiler Bahçesinde agirladi.

Oral, Türk Dünyasi Temsilcilerini Agirladi
Altinova Belediye Baskani ve Türk Dünyasi Belediyeler Birligi (TDBB) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Metin Oral, Türk Dünyasindan misafirleri Altinova Belediyesi Hersek Lagünü Doga Egitim Merkezi ve Tibbi Aromatik Bitkiler Bahçesinde agirladi. Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, Yalova Folklor Egitim Merkezi ve Gençlik Spor Kulübü Dernegi (YAFEM) 25. Türk Boylari Kültür Söleni çerçevesinde Yalova’da bulunan Türk Dünyasi heyetlerini Hersek Lagünü Doga Egitim Merkezi ve Tibbi Aromatik Bitkiler Bahçesinde agirladi. Programa AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol da katildi.

Baskan Oral, Türk Dünyasi’ndan gelen misafirlerini birlikte ilk olarak, Altinova’nin önemli markasi Hersek Lagünü Doga Egitim Merkezi ve Tibbi Aromatik Bitkiler Bahçesinin kafe, restoran bölümü olan Coffee Chefs Lounge’da kahvaltida agirladi. Kahvaltinin ardindan Tibbi Aromatik Bitkiler Bahçesini gezerek Baskan Oral ve ilgililerden bilgi alan misafirler, bitkileri tek tek incelediler. Bahçe içerindeki satis magazasini da gezen misafirlere Tibbi Aromatik Bitkiler Bahçesinde üretilen bitkilerden elde edilen çaylardan ikram edildi.

Hersek Lagünündeki programa; YAFEM25. Türk Boylari Kültür Söleni çerçevesinde Yalova’da bulunan Azerbaycan, Bulgaristan, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, Kirgizistan, Bosna Hersek, Özbekistan, Iran Türkleri, Irak Türkmenleri, Kabardey, Karaçay-Çerkez, Kuzey Osetya-vladi Kazkaz, Arstrahan F.R, Kazakistan, Saha-Yakut, Çeçenistan, Dagistan ve Dünya Türkistan Dernegi temsilcileri katildi.

Yabanci konuklar, Hersek lagününe hayran kaldiklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA