Didim'de Orman Yangini Korkuttu

Didim’de çikan orman yangini, Aydin Büyüksehir Belediyesi ve Didim Belediyesi ile Orman Genel Müdürlügü ekiplerinin hizli müdahalesi sonucu söndürüldü. Bölgeye giderek yangin söndürme çalismalarina katilan Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay, sicak yaz günlerinde vatandaslari dikkatli olmalari konusunda uyardi.

Didim'de Orman Yangini Korkuttu


Hava sicakliginin 42 dereceye kadar yükseldigi Didim’e bagli Tasburun mevkiinde orman yangini çikti. Rüzgarin da etkisiyle kisa sürede yayilan alevlere Aydin Büyüksehir Belediyesi ve Didim Belediyesi ile Orman Genel Müdürlügü ekipleri müdahale etti. Havadan da müdahale edilen yangin, ekiplerin hummali çalismasi sonucu söndürüldü. Yangin söndürme çalismalarina bölge halki da destek verdi.

Baskan Atabay, vatandaslari uyardi

Didimli vatandaslari ve bölgeye tatil amaciyla gelen turistleri orman yanginlarina karsi duyarli olma konusunda uyaran Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay; "Kentimizde hava sicakligi son günlerde mevsim normallerinin üzeri derecelere kadar yükseldi. Büyük bölümünü ormanlik alanlarin olusturdugu Didim’de sosyal medya hesaplarimizdan yaptigimiz uyarilara ragmen bugün ne yazik ki bir yanginla daha karsi karsiya kaldik. Bizler, bir kez daha vatandaslarimizi duyarli olmaya davet ediyoruz. Ormanlar, agaçlar hepimizin, onlari korumakta bizim görevimiz. Unutmamaliyiz ki ormanlarimiz gelecekte çocuklarimiza birakacagimiz en degerli hazinelerimizdir. Ben, yangin söndürme çalismalarinda desteklerini esirgemeyen Aydin Büyüksehir Belediyemize ve Orman Genel Müdürlügü ekiplerimize bir kez daha tesekkür ediyorum. Bugün bir faciadan dönüldü, yarinlarimiz için lütfen duyarli olalim" dedi.

Kaynak: İHA