Bayburt Herfenede Bulustu

Bayburt’ta büyük bir coskuyla devam eden Dede Korkut 26. Uluslararasi Kültür ve Sanat Sölenleri’nin altinci gün programlari düzenlenen herfene ile devam etti.

Bayburt Herfenede Bulustu
Etkinlikler Kaleardi Mahallesi Dede Pasa Sehir Parki’nda gerçeklesen programda ilk olarak halk oyunlari gösterileri yapildi. Giresun Belediyesi Halk Oyunlari ekibinin sergiledigi folklor gösterileri ilgiyle izlendi.

Halk oyunlari gösterilerinin ardindan sahne alan Asik Visali, Asik Mehmet Babaoglu, Asik Ismail Hakki Yildirim, Asik Dogan Gülhani, Asik Durali, Asik Kahraman, Asik Murat Piroglu, Asik Yasar Demiroglu, Asik Erol Sahiner, Asik Kul Nuri, Asik Süphani, Asik Ihsan Yavuzer seslendirdikleri birbirinden güzel türkü ve deyisler ile yaptiklari atismalarla meydani dolduran vatandaslara unutulmaz bir gün yasattilar.

Herfenede katilimcilara hitap eden Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Yahya Akengin’e ait bir sirin dizleriyle basladigi konusmasinda, “Bugün burada programimizin altinci günündeyiz. Yarin Allah nasip ederse Aydintepe Yaylasi’nda programlarimizi sonlandiracagiz. Bes gün boyunca Bayburt’ta insanlarimiz sölenlerle yatip sölenlerle kalktilar. Inaniyorum ki, kültürel bazda, sosyal anlamda, ekonomik anlamda iyi bir yeri doldurdugumuzu ve hemsehrilerimizi mutlu ettigimizi düsünüyorum. Allah nasip ederse 27.’sini de daha büyük bir sevk ve heyecanla yerine getirmeye gayret edecegiz. Davetimize uyarak Türkiye’nin birçok ilinden buraya tesrif eden Bayburt Kültür Yardim Derneklerinin degerli baskanlarina, çok degerli hemsehrilerime ve çok degerli konuklara tekrar hos geldiniz diyorum.” ifadelerini kullandi.

Naci Ahiskalioglu’nun sundugu program, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal ve Belediye Baskani Hükmü Pekmezci’nin asiklara ve Bayburt basini adina Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Baskani Murat Okutmus’a plaket takdim etmesiyle sona erdi.

Etkinlikte, Dede Korkut Sölenlerine katilmak üzere Bayburt’ta gelen Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül’e de Baskan Pekmezci ve Milletvekili Battal tarafindan günün anisina plaket takdim edildi.

Programda ayrica belediye ekipleri tarafindan katilimcilara ve vatandaslara ikramda bulunuldu.
Kaynak: İHA