'Girisimci Kadinlar Bulusmasi' Paneli Yapildi

Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin “Girisimci Kadinlar Bulusmasi” paneline katildi.

'Girisimci Kadinlar Bulusmasi' Paneli Yapildi
Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin Kirklareli Valiligi ile Türkiye Belediyeler Birligince Kirklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Girisimci Kadinlar Bulusmasi” paneline katildi.

Panelde kadin girisimciler basari hikayelerini anlatti.

Daha sonra Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin konusma yapti. Sahin konusmasinda dünyada ki kas döneminin bittigini belirterek, “Dünyada kas dönemi bitti. Artik kimin kasi daha güçlüyse onun güçlü oldugu bir dönem yok. Artik kasa dönemi de bitti. Özellikle bu pandemi süreci bize sunu gösterdi Amerika gibi koca bir ülke huzurevinde ölülerini toplayamadi. Biz sosyal adaleti, sosyal barisi ve sosyal belediyeciligi sosyal devleti Amerika’dan daha iyi insa etmis bir ülkenin evlatlariyiz. Kadin meselesi, bir kalkinma meselesidir, bir demokrasi meselesidir, o yüzden kadin meselesini bilgi ekonomisini yönetecekseniz toplumun her bir ferdine, esrefi mahlukat olarak dogan her insanin kalkinmanin bir parçasi yapmaniz lazim. Buna mecbursunuz. 100. yilda 10’uncu ekonomi olmak istiyorsaniz baska çareniz yok” dedi.

“Cumhurbaskanimizin ’dünya besten büyüktür, daha da adaletli bir dünya mümkündür’ dedigini su an çok daha iyi anliyoruz”

Bebeklerin öldügünü savaslarin devam ettigini vurgulayan Sahin, “Kadin sefkati olsaydi bugün Aylan bebekler Ege Denizi’nde ölmezdi. Bir anne bebegini öldürmez, anne bakisiyla merhametle, sefkatle dünyaya baktiginiz zaman ’o bebek benim bebegim dediginiz zaman bebekler ölmez. Bebekler öldürülüyor, savaslar devam ediyor. O yüzden Cumhurbaskanimizin ’dünya besten büyüktür, daha da adaletli bir dünya mümkündür’ dedigini su an çok daha iyi anliyoruz. Dünya bilgi ekonomisine gidiyor. Artik insani ve çevresel kalkinma önemli. Çiçegi, böcegi, havayi, suyu topragi koruyamadigin bir dünyada bebegini koruyamayacaksin. Iste bakin maskelerle oturuyoruz, yeniden artti. Her gün vakalar artiyor. Niye? Bizim çevreyi korumamiz ortak evimiz olan gezegenimizi korumamiz lazim. Gezegeni en çok kirletenler kim? Çin’inden Amerika’sina en çok kirletenler onlar. O yüzden biz Paris Anlasmasi’ni en hizli imzalayan en hizli parlamentosundan geçiren en hizli iklim master planini yapan bir iktidarin liderinin ve ekibinin bir parçasiyiz. O yüzden dünya buraya giderken katilimcilik ve kapsayicilik dedigimiz sey ne? Hiç kimseyi geride birakmamak. Bize OECD’nin sampiyon sehirler inisiyatifine davet edilmemizin nedeni hiç kimseyi geride birakmadan kimse yetim, yoksul, yasli, muhtaç, mülteci, dogan herkesin kapsayici ve katilimci olarak yönetimde söz sahibi olmak. Bunu yapabildiginiz zaman demokrasi yerelde baslar kalkinma yerelde baslar dediginiz anlayisi hakim kildiginiz zaman bu fark yaratmaniza neden oluyor. Her bir sehrin, çok büyük bir potansiyeli var” seklinde konustu.

Kaynak: İHA