HDP'li Vekillerin Seçimini Kandil'de Yapmislar

Gri listede aranirken PKK’dan kaçan Merdan Rüstü Ovalioglu, ifadesinde, 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP’nin milletvekili listesinin Kandil’de hazirlandigini, adaylarla burada tek tek görüsüldügünü söyledi. Ovalioglu, 12’si halen milletvekili 17 kisiyle ilgili tanikliklarini ayrintilariyla anlatti.

HDP'li Vekillerin Seçimini Kandil'de Yapmislar
2015 seçimleri öncesinde Kandil’in para gönderdigi ortaya çikan HDP’nin listelerinin de burada hazirlandigi, çok sayida partilinin terör merkezini asindirdigi kaydedildi. Buna iliskin iddialar PKK’li Merdan Rüstü Ovalioglu tarafindan dile getirildi.

Gri listede aranirken PKK’dan kaçip güvenlik güçlerine teslim olan “Leheng Dersim Adil” kod adli Merdan Rüstü Ovalioglu, PKK ile HDP’nin bagini anlatti. Ovalioglu’nun Ankara Cumhuriyet Bassavciligi’na verdigi ifadeye göre, HDP’li isimler, 2015 seçimleri öncesi Kandil’in yolunu tutmus. Seçim kampini Kandil’de gerçeklestiren partililer, örgüt tarafindan mülakata alinmis.

12 isim hala Meclis’te

Ovalioglu, buna iliskin su bilgiyi verdi: “O dönem 7 Haziran 2015 tarihinde yapilacak olan milletvekilligi seçim süreci öncesinde KCK/TM Karargahi’nda yogun faaliyetlerin yürütüldügünü ve basta Türkiye’den olmak üzere farkli alanlardan gelen kadro örgüt mensuplari ve sivil sahislar ile görüsmeler yapildigini net olarak biliyorum. 2014-2016 yillarinda Kandil’de soförlük yaptigini söyleyen Ovalioglu, Türkiye’den terör kamplarina giden tüm isimleri tek tek siraladi.

Kardesi dagda

Ovalioglu, 12’si hala aktif milletvekili 17 kisiyle ilgili bildiklerini su sözlerle anlatti: HDP İçel Milletvekili Fatma Kurtulan’i 2015’te Kandil’de gördügünü belirten Ovalioglu, Kurtalan’i Kandil’e getiren kisinin HDP Erbil temsilciliginde çalisan “Silan” kod adli örgüt mensubunun oldugunu söyledi.

Kurtalan’in kardesinin de örgüt mensubu oldugunu kaydeden Ovalioglu, “Kandil alaninda KCK Yürütme Konseyi’nde yer alan Rotinda Sariz kod adli kisi bana ‘Fatma Adir koda söyle Fatma Kurtalan’in kardesinin tedavi olmasi lazim. Bu notu ilet’ dedi” ifadelerini kullandi.

Öcalan’dan izin çikti

Ovalioglu, HDP Grup Baskanvekili Meral Danis Bestas’in milletvekilligi adayligi konusundaki durumunun terörist basi Abdullah Öcalan’a Imrali heyeti içerisinde yer alanlar araciligiyla soruldugunu söyledi.

Öcalan’in, “Benim hakkimda konusmus. Kendisini affediyorum. Ben, size her zaman birisi batakliga bir saç teli disarida kalacak kadar batmissa da o telden tutup çikarin derim” yanitini verdigini anlatan Ovalioglu, “Bu beyanlari KCK Es Baskanligi’na ve KCK/TM Karargahi’na ulastiktan sonra kendisinin HDP’den milletvekili seçilmesi önünde bir engel kalmadi. Görüsmeler yapmak amaciyla örgüt tarafindan 2015 yili baslarinda Kandil alanina çagirildigini ve görüsmeler yaptiktan sonra milletvekili seçilmesi için izin verildigini biliyorum. Kendisini bizzat Kandil alaninda farkli noktalara götürmüstüm” dedi.

Saldirgan vekil Kandil’de

Istanbul’da PKK’ya destek için yapilan eylemde polise yumruk atan DBP Es Genel Baskani Salihe Aydeniz de Kandil’in yolunu tutan isimlerden. Ovalioglu, Aydeniz’le ilgili, “Kendisini Kandil alanina getiren örgüt mensubunun HDP Erbil temsilciliginde çalisan Silan kod oldugunu biliyorum” bilgisini verdi. HDP Istanbul Milletvekili Hüda Kaya ile ilgili su bilgileri verdi: “Kendisini 2015 yili ilkbahar aylarinda Kandil alaninda gördüm. O dönem Kandil alaninda KCK/TM Karargahi’nda soför olarak faaliyet yürüttügüm süreçte bu alana Türkiye’den gelen yüzlerce sivil sahistan birisi oldugunu net olarak hatirlamaktayim. Kandil Balayan alaninda bulunan Halklar ve Inançlar Komitesi içerisinde faaliyet yürüten örgüt mensuplari ile bir arada bulundugunu da net olarak hatirliyorum.”

Seçildigini kendi söylemis

- HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü: Kirsal alanda ilk defa 2015 baslarinda Irak-Kandil alaninda bulunan misafirhanenin yanindaki teknik birimin kullandigi evde gördüm. Örgüt kadrolari tarafindan milletvekili olmasi için aday gösterildigini ve görüsmeler yapmak amaciyla KCK Es Baskanligi’na geldigini anlatmisti. Kendisini KCK Es Baskanligi’nin irtibat bürosuna götürdüm.

- HDP Sirnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz: Ben kendilerini Metina alanina bagli Miska köyü yakinlarindaki kuzey sevk idare komutanligina bagli misafirhane yakinlarinda gördüm.

- HDP Izmir Milletvekili Murat Çepni: 2015 ilkbahar aylarinda Kandil’de gördüm. KCK Türkiye yapilanmasi içerisinde hangi alanda oldugunu bilmiyorum.

- HDP eski Es Genel Baskani Figen Yüksekdag: 2015 yilinda Irak Kandil alaninda KJK Bakur (Türkiye) karargahinda üst düzey kadin örgüt mensuplari ile görüsmeler yapmasi amaciyla gördüm. Ayrica ayni süreçte KCK/TM Karargahi’nda üst düzey örgüt mensuplari ile görüsmeler yaptigi esnada görmüstüm.

- HDP eski Milletvekili Ertugrul Kürkçü: Baris sürecinde çok defalar Kandil’e gelip giderken kendisini görmüstüm. Bu süreçte yaninda o dönemin KCK Türkiye sözcülerinden Kamuran Yüksek ve Yahya Figan da bulunmaktaydi.
Kaynak: İHA