Düzce'de Emniyetten Dev Operasyon

DÜZCE – Düzce Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, il genelinde 15 gün süren operasyonda çok sayida silah ve uyusturucu ele geçirirken, aranan sahislari da yakaladi.

Düzce'de Emniyetten Dev Operasyon
Düzce’nin huzur ve güvenini saglamak amaciyla Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, 15 gün süren dev bir operasyon gerçeklestirdi. 5-21 Temmuz tarihleri arasinda yüzlerce polisin katilimi ile umuma açik is yerleri, metruk alanlar, parklar, bahçeler, eglence mekanlari ve aranan sahislara yönelik operasyonda 8 bin 825 kisi sorgulandi. Çesitli suçlardan arandigi belirlenerek gözaltina alinan 51 kisiden 18’i çikarildiklari adli makamlarca tutuklandi. Tutuklanan sahislar arasinda haklarinda 15 yil 2 ay ve 4 yil kesinlesmis hapis cezasi bulunan 2 kisinin de bulundugu belirtildi.

Ekiplerin operasyonlari çerçevesinde il merkezinde 1 adet av tüfegi, 14 adet ruhsatsiz tabanca, 6 adet kuru siki tabanca, 166 adet fisek, 1 adet cam pipo, 20 gram esrar, 10 gram metafetamin ele geçirildi. Ayrica tatil bölgesi olan Akçakoca’da 1 adet ruhsatsiz tabanca, 5 adet fisek ile Çilimli’de 1 adet kurusiki tabanca, 11 adet ruhsatsiz tabanca, 59 adet fisek ve 2 adet adet cam pipo ile 14 gram uyusturucu madde ele geçirildi.

Hirsizlik süphelileri de operasyonda yakalandi

Asayis Sube Müdürlügüne bagli Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri de il merkezinde farkli tarihlerde 4 ayri kafede meydana gelen hirsizlik olaylarinin süphelisi M.A.’yi, 2 ayri evden hirsizlik olayinin süphelileri F.A. ve A.H.’yi, 1 isyeri ve 1 evden hirsizlik olayina karisan B.K.’yi ve motosiklet hirsizligi gerçeklestiren I.B.Y.’yi yapilan çalismalarda kiskivrak yakaladi. Sahislar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kumar oynayan sahislara ceza

Umuma açik is yerlerine yönelik yapilan denetimlerde ise bir restoranda ‘tütün ve tütün mamulleri tüketildigi, sigortasiz çalisan oldugu ve canli müzik izni olmadan müzik yayini yaptigi’, bir masaj salonuna ‘tütün ve tütün mamulleri tüketildigi’ gerekçesiyle tutanak tanzim edildi. Ayrica bir kiraathanede 4 sahsin kumar oynadigi tespit edilerek, masa üzerinde bulunan 550 lira para muhafaza altina alinip, kumar oynayan 4 sahsa bin 819’ar liradan toplam 7 bin 276 lira idari islem uygulandi. Is yeri yetkilisi hakkinda da kumar oynanmasi için yer temin etmekten adli islem yapildi.
Kaynak: İHA