100 Kaymakam Adayi Alinacak

Kaymakam adayligi sinav ilani Resmi Gazete’de yayimlandi. Içisleri Bakanliginca Mülki Idare Amirligi Hizmetleri Sinifi’na 100 kaymakam adayi alinacak.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayisinda yayimlanan ilana göre, Içisleri Bakanliginca Mülki Idare Amirligi Hizmetleri Sinifi’na 100 kaymakam adayi alinacak.

Sinav basvuru sartlari, “Yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkligi Yüksekögretim Kurulu tarafindan onaylanmis olmak kaydiyla yabanci üniversitelerin en az dört yillik lisans egitimi veren fakültelerinin uluslararasi iliskiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, isletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla iliskiler ve tanitim, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatinda yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diger bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yillik lisans egitimi yapmis ve uluslararasi iliskiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarinda lisansüstü egitim yapmis olmak; 01 Ocak 2022 tarihi itibariyla 35 yasini doldurmamis olmak (01.01.1987 ve daha sonraki tarihlerde doganlar); askerlikle ilisigi bulunmamak; askerlik hizmetini yapmis, erteletmis veya yedek sinifa geçirilmis olmak” seklinde duyruldu.

Adaylar basvurularini, 2-9 Agustos tarihlerinde herhangi bir ÖSYM basvuru merkezinden, "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden veya ÖSYM Aday Islemleri Mobil Uygulamasi’ndan yapacaklar ve sinav ücretini yatirarak basvurularini tamamlayacaklar. Geç basvuru günü 17 Agustos 2022 olarak belirlendi. Sinav, 18 Eylül 2022’de saat 10.15’te Ankara’da yapilacak. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sinav binalarina alinmayacak. Sinavda 100 soru için 150 dakika (2,5 saat) süre taninacak.
Kaynak: İHA