Yilanli Evde Korkulu Yasam

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Çukurca köyünde yasayan Oyman ailesine ait evin her tarafindan çikan yilanlar korkutuyor.

Yilanli Evde Korkulu Yasam
Yüksekova merkeze 17 kilometre uzaklikta bulunan Çukurca köyünde yasayan Oyman ailesi, son dönemlerde yasadigi yilan korkusu nedeniyle evlerinde adeta diken üstünde yasiyorlar. Ögle saatlerinde evin her tarafindan çikan yilanlarin özellikle hali ve yastik alti ile kapi aralarinda görülmesi aileyi korkutuyor. 3 küçük çocuklarini yilanlardan dolayi akrabalarinin evlerine gönderen aile, yilanlarin korkusuyla geceleri bile zor uyuyor.

“Yilanlardan korkusundan dolayi geceleri uyuyamiyoruz”

Evin her tarafindan yilan çiktigini belirten ev hanimi Ayse Oyman, “Bizde köye yakin bir yerde ev yaptik. Ilk baslarda yilanlar yoktu. Son 2 senedir evimin her tarafindan yilanlar çikiyor. Bazen yemek yaptigim firinin üzerinde bile çikiyorlar. Artik evimde çalisamaz hale geldim. Çocuklarim bazen evde oluyor, onlar da korkuyorlar. Bende onlari arada bir akrabalarimiza gönderiyorum. Geceleri bazen yatamiyoruz, korkudan yatagimiza gelir diye. Ben gerçekten yetkililerden destek bekliyorum. Tek korkum çocuklarimdir. Her dakika panik içindeyiz. Artik baska ev istiyoruz. Çünkü bu ev artik yilan evine dönüsmüs durumda. Zaten maddi durumumuzda iyi degil. Bu korkudan artik kurtulmak istiyoruz” dedi.



Ekipler incelemelerde bulundu

Köy Muhtari Fevzi Oyman, ailenin kendisine bilgi verdigini ifade ederek, “Çektigimiz görüntüleri kaymakama, sosyal yardimlasma ve dayanisma vakfi ile tarim ve orman müdürlügü yetkililerine illettik. Bugün ekipler geldiler. Burada incelemelerde bulundular. Yilanlari da burada sabah gördük. Ailenin durumu iyi degil. Bu yilanli evde yasamalari artik zor. Insallah yetkililerimiz gerekli desteklerini saglayacaklar aileye. Çünkü bu yilanlar evin her tarafindan çikiyor. Insallah aileyi yeni eve kavustururuz” ifadelerini kullandi.

“Yetkilerden destek bekliyoruz”

Aile reisi Fikret Oyman ise evin her tarafinda yilanlar çiktigini söyleyerek, “Elimizdekileri bu evin yapimina verdik, su anda durumumuz yok. Evin her tarafindan çikan yilanlar aslinda daha çok çocuklari korkutuyor. Bu ev yasanmaz duruma geldi. Ailece artik diken üstündeyiz. Çünkü çikma saati belli olmayan yilanlarin korkusu gece bile yatmamiza engel olmaktadir. Bizde yetkililerden gerekli destekleri bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA